Dikehendaki
Maklumat yang membawa ke muka pengadilan...

Muhammad Ahmed al-Munawar

Sehingga AS$5 Juta

Muhammad Ahmed al-Munawar dikehendaki kerana kaitannya di dalam rampasan pesawat Pan Am 73 pada 5 September 1986 di atas darat di Karachi, Pakistan. Individu yang disenaraikan di atas telah didakwa dengan dakwaan berikut:

Berkomplot melakukan jenayah terhadap Amerika Syarikat; berkomplot membunuh rakyat A.S. di luar Amerika Syarikat; membunuh rakyat A.S. di luar Amerika Syarikat; cuba membunuh rakyat A.S. di luar Amerika Syarikat; menyebabkan kecederaan parah terhadap rakyat A.S. di luar Amerika Syarikat; mengambil orang tebusan; menggunakan senjata api di dalam kegiatan jenayah ganas; meletakkan alat pemusnah di dalam pesawat; melakukan keganasan terhadap individu di dalam kegiatan melanun pesawat; merosakkan pesawat; dan membantu dan bersubahat.

Wadoud Muhammad Hafiz al-Turki, Jamal Saeed Abdul Rahim, Muhammad Abdullah Khalil Hussain ar-Rahayyal, dan Muhammad Ahmed al-Munawar telah didakwa di District of Columbia kerana peranan mereka di dalam rampasan pesawat Pan Am 73 pada 5 September 1986 di atas darat di Karachi, Pakistan. Setelah menguasai pesawat dan 379 orang penumpang dan anak kapal, termasuk 78 orang rakyat Amerika, selama kira-kira 16 jam, perampas mula menembak secara melulu menyebabkan kematian 20 orang dan mencederakan secara serius 100 orang lain. Individu-individu ini dipercayai ahli pertubuhan Abu Nidal, sebuah jaringan pengganas antarabangsa.

Foto tambahan

Foto bagi Muhammad Ahmed al-Munawar