Dikehendaki
Maklumat yang membawa ke muka pengadilan...

Amir Muhammad Sa'id Abdal-Rahman al-Mawla

Sehingga AS$5 Juta

Al-Mawla, juga dikenali sebagai Hajji ‘Abdallah, adalah ketua kanan Negara Islam Iraq dan Syria (ISIS). Beliau adalah seorang sarjana agama dalam organisasi pendahulu ISIS, al-Qa’ida di Iraq (AQI), dan terus memajukan pangkat untuk memegang peranan kepimpinan senior untuk ISIS.

Sebagai salah satu ideologi kanan ISIS, Haji ‘Abdallah membantu menggalakkan dan mewajarkan penculikan, penyembelihan dan perdagangan minoriti agama Yazidi di barat laut Iraq dan dipercayai mengawasi beberapa operasi pengganas global kumpulan itu. Beliau adalah pengganti pemimpin ISIS Abu Bakar al-Baghdadi.

Pada bulan Jun 2014, ISIS, yang juga dikenali sebagai Da’esh, menguasai bahagian Syria dan Iraq, mengisytiharkan dirinya sebagai “khalifah Islam”, dan memanggil al-Baghdadi sebagai “khalifah.” Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ISIS telah mendapat kesetiaan kumpulan jihad dan individu yang telah radikal di seluruh dunia, yang mengilhami serangan di seluruh dunia.

Hadiah ini adalah detik penting dalam perjuangan kita terhadap ISIS. Seperti yang kita ketahui ISIS dikalahkan di medan perang, kita bertekad untuk mengenal pasti dan mencari pemimpin kumpulan agar koalisi global negara dapat meneruskan perjuangan untuk mengalahkan ISIS dan terus memusnahkan sisa-sisa ISIS dan menggagalkan cita-cita globalnya.

Foto tambahan

Amir Muhammad Sa'id Abdal-Rahman al-Mawla