Dikehendaki
Maklumat yang membawa ke muka pengadilan...

Amir Muhammad Sa'id Abdal-Rahman al-Mawla

Sehingga AS$10 Juta

Al-Mawla, juga dikenali sebagai Haji Abdallah, adalah pemimpin keseluruhan ISIS. Dia adalah pemimpin kanan pengganas dalam organisasi pendahulunya ISIS, al-Qa’ida di Iraq (AQI), dan terus naik ke peringkat untuk memegang peranan kepimpinan kanan sebagai timbalan pemimpin ISIS.

Sebagai salah satu ideologi paling kanan ISIS, al-Mawla membantu mendorong dan membenarkan penculikan, penyembelihan, dan perdagangan minoriti agama Yazidi di barat laut Iraq dan juga memimpin beberapa operasi pengganas global kumpulan itu.

Al-Mawla menjadi pemimpin ISIS berikutan kematian bekas pemimpin ISIS Abu Bakar al-Baghdadi pada bulan Oktober 2019 semasa operasi ketenteraan A.S.

ISIS, juga dikenal sebagai Da’esh, telah menamakan al-Baghdadi sebagai “khalifah” pada bulan Juni 2014, ketika pasukannya merebut sebahagian wilayah Syria dan Iraq dan mengisytiharkan apa yang disebut sebagai “khalifah” Islam. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ISIS telah mendapat kesetiaan dari kumpulan-kumpulan jihad dan radikalisasi individu di seluruh dunia, yang memberi inspirasi kepada serangan di seluruh dunia.

Ganjaran ini adalah saat penting dalam memerangi ISIS dan cabang serta rangkaiannya di seluruh dunia. Oleh kerana ISIS dikalahkan di medan perang, kami bertekad untuk mengenal pasti dan mencari pemimpin kumpulan tersebut agar gabungan negara-negara global yang berjuang untuk mengalahkan ISIS dapat terus memusnahkan sisa-sisa ISIS dan menggagalkan cita-cita globalnya.

Foto tambahan

Mawla