Dikehendaki
Maklumat yang membawa ke muka pengadilan...

Ali Saed bin Ali el-Hoorie

Sehingga AS$5 Juta

Pada 25 Jun 1996, para anggota Hizballah Saudi menjalankan serangan keganasan terhadap kompleks perumahan Menara Khobar dekat dengan Dhahran, Arab Saudi. Pada masa itu, kompleks itu digunakan untuk perumahan anggota tentera A.S. Para pengganas memandu sebuah tanker yang penuh dengan bahan letupan plastik ke tempat letak kereta dan meletupkannya, yang hampir-hampir memusnahkan bangunan yang terdekat. Serangan itu membunuh 19 orang anggota tentera A.S. dan seorang rakyat Saudi, dan mencederakan 372 orang dari berbagai negara.

Individu yang disenaraikan di atas didakwa di Daerah Timur Virginia untuk pengeboman kompleks perumahan tentera Menara Khobar di Dhahran, Arab Saudi, pada 25 Jun 1996.

Individu yang disenaraikan di atas telah didakwa di bawah tuduhan berikut:

Bermuafakat membunuh rakyat A.S.; bermuafakat membunuh kakitangan A.S.; bermuafakat menggunakan senjata pemusnah besar-besaran terhadap rakyat A.S.; bermuafakat memusnahkan harta benda A.S.; bermuafakat menyerang kemudahan pertahanan kebangsaan; dan pengeboman menyebabkan kematian; penggunaan senjata pemusnah besar-besaran terhadap rakyat A.S.; pembunuhan sambil menggunakan alat pemusnah di dalam jenayah ganas; membunuh sambil menggunakan senjata pemusnah di dalam jenayah ganas; dan percubaan membunuh kakitangan kerajaan.