Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Ζερίν Σάρι

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Η Ζερίν Σάρι είναι ηγέτης κλειδί στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C). Το DHKP/C στόχευσε Αμερικανικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανικού στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού και εγκαταστάσεις από τότε που ξεκίνησε το 1994, όταν διασπάστηκε το Ντεβριμτσί Σολ ή Ντεβ Σολ. Ο σκοπός του είναι να καταργήσει τα ίχνη των Αμερικανών και του NATO από την Τουρκία, και να ιδρύσει μια σοσιαλιστική χώρα. Τον Φεβρουάριο του 2013, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που σχετιζόταν με την ομάδα επιτέθηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σκοτώνοντας έναν Τούρκο φρουρό ασφαλείας. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσδιόρισε το DHKP/C ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό το 1997, και αναθεώρησε και διατήρησε αυτόν τον προσδιορισμό έως τις 24 Ιουλίου 2013..

Η Ζερίν Σάρι είναι δικηγόρος που εργάστηκε για την υπεράσπιση του Ντεβ Σολ τη δεκαετία του 1990 μέχρις ότου έφυγε από την Τουρκία το 1993. Ήταν παντρεμένη με τον ηγέτη του DHKP/C, Ντουρσούν Καράτας, και οργάνωσαν από κοινού τις δραστηριότητες του DHKP/C στην Ευρώπη. Η Σαρί δικάστηκε στο Βέλγιο το 1999, μπήκε φυλακή για λίγο καιρό και απελευθερώθηκε το 2008, το έτος που πέθανε ο Καράτας από καρκίνο. Πιστεύεται ότι είναι η μυστική ηγέτης του DHKP/C, και σύμφωνα με ισχυρισμού έδωσε την εντολή για επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στην Τουρκία και στο συγκρότημα κατοικιών της αστυνομίας στην Άγκυρα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013. Η Σάρι πιστεύεται επίσης ότι είναι υπεύθυνη, μαζί με τον Μούσα Ασόγλου, για τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2013 εναντίον του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, που τραυμάτισαν ένα άτομο.

Οι Μούσα Ασόγλου, Ζέριν Σάρι, και Σέχερ Ντεμίρ Σεν είναι ηγέτες κλειδιά του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C).

Επιπρόσθετες φωτογραφίες

Άλλη φωτογραφία του Ζερίν Σάρι
Άλλη φωτογραφία του Ζερίν Σάρι