Τρομοκρατικές Ενέργειες
Πληροφορίες σχετικά με το …

Διακίνηση πετρελαίου και αρχαιοτήτων προς όφελος του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)

Το πρόγραμμα Αμοιβής για Δικαιοσύνη προσφέρει αμοιβή έως $5 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σημαντική διάσπαση της πώλησης ή / και του εμπορίου πετρελαίου και αρχαιοτήτων από, για, εκ μέρους, ή προς όφελος της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL), επίσης γνωστό με το Αραβικό ακρώνυμο DAESH.

Οι τρομοκρατικές ομάδες όπως το ISIL εξαρτώνται από δίκτυα χρηματοδότησης και υποστήριξης για να διατηρούν επιχειρήσεις και να εκτοξεύουν επιθέσεις. Οι παράνομες επιχειρήσεις πετρελαίου του ISIL και η διακίνηση λεηλατημένων αρχαιολογικών υλικών από τη Συρία και το Ιράκ αποτελούν πηγές κλειδιά για πόρους, βοηθώντας τον τρομοκρατικό οργανισμό να λάβει εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και καθιστώντας το ISIL ικανό να διενεργήσει τις βάναυσες τακτικές και την καταπίεση αθώων πολιτών. Η ζημιά του ISIL και η λεηλάτηση πολιτιστικών και ιστορικών περιοχών στο Ιράκ και στη Συρία έχουν καταστρέψει αναντικατάστατη απόδειξη της αρχαίας ζωής και κοινωνίας. Τα αρχαία και ιστορικά νομίσματα, τα κοσμήματα και οι σκαλιστές πολύτιμες πέτρες, οι πλάκες, τα γλυπτικά, τα δοχεία και οι σφηνοειδές επιγραφές είναι μεταξύ των τύπων Συριανών και Ιρακινών πολιτιστικών αγαθών που ψάχνει το ISIL. Οι Κόκκινες Λίστες Έκτακτης Ανάγκης για Πολιτιστικά Αντικείμενα που Κινδυνεύουν, που αναπτύχθηκαν από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων με υποστήριξη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρέχουν μια περιληπτική λίστα των τύπων αντικειμένων που λεηλατήθηκαν και διακινήθηκαν από τη Συρία και το Ιράκ, και συνδέονται στο http://icom.museum/resources/red-lists-database/red-list/syria/ και στο http://icom.museum/resources/red-lists-database/red-list/iraq-2015/ .

Με σκοπό την ανατροπή χρηματοδότησης του ISIL, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ελπίζει αυτή η αμοιβή να οδηγήσει σε πληροφορίες σχετικά με άτομα ή ομάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή, στη διευκόλυνση, στην επεξεργασία, στο λαθρεμπόριο, στη διανομή, στην πώληση, και στο εμπόριο πετρελαίου και αρχαιοτήτων προς όφελος του ISIL, καθώς και πληροφορίες σχετικά με δίκτυα λαθρεμπορίου, μεθόδους, και οδούς στα οποία βασίζονται αυτές οι δραστηριότητες.

http://eca.state.gov/video/conflict-antiquities-panel-1-video

http://eca.state.gov/video/conflict-antiquities-panel-2-video

αρχαιοτήτων

Φωτογραφία του αρχαιοτήτων
Φωτογραφία του αρχαιοτήτων
Φωτογραφία του αρχαιοτήτων
Φωτογραφία του αρχαιοτήτων
Φωτογραφία του αρχαιοτήτων
Φωτογραφία του αρχαιοτήτων