Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Σεχέρ Ντεμίρ Σεν

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Η Σεχέρ Ντεμίρ Σεν είναι ηγέτης κλειδί στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C). Το DHKP/C στόχευσε Αμερικανικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανικού στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού και εγκαταστάσεις από τότε που ξεκίνησε το 1994, όταν διασπάστηκε το Ντεβριμτσί Σολ ή Ντεβ Σολ. Ο σκοπός του είναι να καταργήσει τα ίχνη των Αμερικανών και του NATO από την Τουρκία, και να ιδρύσει μια σοσιαλιστική χώρα. Τον Φεβρουάριο του 2013, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που σχετιζόταν με την ομάδα επιτέθηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σκοτώνοντας έναν Τούρκο φρουρό ασφαλείας. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσδιόρισε το DHKP/C ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό το 1997, και αναθεώρησε και διατήρησε αυτόν τον προσδιορισμό έως τις 24 Ιουλίου 2013.

Η Σεν έγινε μέλος του Ντεβ Σολ το 1980 και συμμετείχε σε δραστηριότητες του Ντεβ Σολ μέχρι το 1994, όταν έγινε μέλος του DHKP/C και απέκτησε ηγετική θέση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρέτησε ως ηγέτης του γραφείου DHKP/C στην Αθήνα. Είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του DHKP/C, η μονάδα που παίρνει τις αποφάσεις.

Οι Μούσα Ασόγλου, Ζέριν Σάρι, και Σέχερ Ντεμίρ Σεν είναι ηγέτες κλειδιά του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C).

Επιπρόσθετες φωτογραφίες

Σεχέρ Ντεμίρ Σεν