Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Σαμί Τζασίμ Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαμί Τζασίμ Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι, γνωστός επίσης και ως Χαντζί Χαμίντ, είναι ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) και μέλος κληρονομιάς του οργανισμού που προηγήθηκε της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI). Ο Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι αποτέλεσε συντελεστικό μέλος στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ISIS.

Ενώ υπηρετούσε ως αξιωματικός της ISIS στη Νότια Μοσούλ το 2014, αναφέρεται ότι υπηρέτησε ως ισοδύναμος υπουργού οικονομικών της ISIS, εποπτεύοντας τις επιχειρήσεις εισοδημάτων της ομάδας από παράνομες πωλήσεις πετρελαίου, γκαζιού, αρχαιοτήτων, και ορυκτών.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον κατονόμασε ως Ειδικά Προσδιορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη τον Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα (E.O.) 13224, που θέτει οικονομικές κυρώσεις σε τρομοκράτες και άτομα που παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκράτες ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Τον Ιούνιο του 2014, η ISIS, γνωστή επίσης και ως Νταές, κατέλαβε περιοχές στη Συρία και στο Ιράκ, αυταπείγγηλε ένα Ισλαμικό «χαλιφάτο» και ονόμασε τον Μπαγκντάνι «χαλίφη». Πρόσφατα, η ISIS κέρδισε την υποταγή τζιχαντικών ομάδων και ριζοσπαστικών ατόμων σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας επιθέσεις παγκοσμίως.

Η αμοιβή αυτή αποτελεί σημαντική στιγμή στη μάχη μας εναντίον της ISIS. Καθώς η ISIS νικάται στο πεδίο μάχης, είμαστε αποφασισμένοι να προσδιορίσουμε και να βρούμε τους ηγέτες της ομάδας ώστε η παγκόσμια συμμαχία εθνών που πολεμούν την ISIS να μπορέσει να συνεχίσει να καταστρέφει τα υπολείμματα της ISIS και να εμποδίσει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της.

Άλλη φωτογραφία του

Σαμί Τζασίμ Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι