Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Τον Σαλμάν Ραούλ Σαλμάν

Αμοιβή μέχρι 7 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαλμάν Ραούλ Σαλμάν διευθύνει και υποστηρίζει τρομοκρατίες δραστηριότητες Χεζμπόλα στο Δυτικό Ημισφαίριο. Ηγέτης στον Εξωτερικό Οργανισμό Ασφαλείας (ESO) της Χεζμπόλα, ο Σαλμάν έχει επίσης μπλεχτεί και σε παγκόσμιες συνωμοσίες. Το ESO είναι το στοιχείο της Χεζμπόλα που ευθύνεται για τον προγραμματισμό, το συντονισμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός του Λίβανου. Οι επιθέσεις στοχεύουν αρχικά τους Ισραηλίτες και τους Αμερικανούς.

Μεταξύ των συνωμοσιών στις οποίες συμμετείχε ο Σαλμάν ήταν ο βομβαρδισμός του πολιτιστικού κέντρου Αργεντινού Ισραηλιτικού Αμοιβαίου Συλλόγου (ΑΜΙΑ). Στις 18 Ιουλίου 1994, η Χεζμπόλα εκπυρσοκρότησε μια συσκευή έκρηξης από αυτοκίνητο έξω από το πολιτιστικό κέντρο ΑΜΙΑ στο Μπουένος Άιρες, σκοτώνοντας 85 άτομα. Ο Σαλμάν θεωρείται ότι υπηρέτησε ως ο συντονιστής εδάφους για την επίθεση.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει κατονόμασε τον Σαλμάν στις 19 Ιουλίου 2019 ς Ειδικά Κατονομασμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη, σύμφωνα με την Εκτελεστική Εντολή 13224 για την παροχή υποστήριξης στις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπόλα.

Άλλη φωτογραφία του

Τον Σαλμάν Ραούλ Σαλμάν
Salman Raouf Salman - English
Salman Raouf Salman - Arabic
Salman Raouf Salman - French
Salman Raouf Salman - Portuguese
Salman Raouf Salman - Spanish