Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Sajid Mir

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Sajid Mir, ανώτατο μέλος της ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης Lashkar-e-Tayyiba (LeT) με έδρα το Πακιστάν, καταζητείται για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2008 στη Βομβάη της Ινδίας. Το πρόγραμμα Rewards for Justice προσφέρει αμοιβή έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη ή την καταδίκη, σε οποιαδήποτε χώρα, του Sajid Mir για τον ρόλο του σε αυτές τις επιθέσεις.

Από τις 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2008, δέκα εκπαιδευμένοι τρομοκράτες της LeT πραγματοποίησαν σειρά συντονισμένων επιθέσεων εναντίον πολλαπλών στόχων στη Βομβάη της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων δύο πολυτελών ξενοδοχείων (το Taj Mahal Palace και The Oberoi), το Leopold Café, το Nariman (Chabad) House και τον σιδηροδρομικό σταθμό Chhatrapati Shivaji Terminus, σκορπώντας τον θάνατο σε περίπου 170 άτομα. Έξι Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, οι Ben Zion Chroman, Gavriel Holtzberg, Sandeep Jeswani, Alan Scherr, Naomi Scherr και Aryeh Leibish Teitelbaum.

Ο Sajid Mir ήταν επικεφαλής επιχειρήσεων της LeT για την επίθεση στη Βομβάη, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την εκτέλεσή της. Στον Mir απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Πρωτοδικείο των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βόρειας Περιφέρειας του Ιλινόις, Ανατολικό τμήμα (Σικάγο, Ιλινόις) στις 21 Απριλίου 2011 και καταδικάστηκε για: συνωμοσία για βλάβη περιουσιακών στοιχείων ξένης κυβέρνησης. παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες, βοήθεια και υποκίνηση της δολοφονίας πολιτών εκτός των ΗΠΑ και βομβαρδισμό δημόσιων χώρων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ο Mir συμβούλεψε τους επιτιθέμενους να σκοτώσουν όμηρους, να πυρπολήσουν και να ρίξουν χειροβομβίδες, ενώ ζήτησε ανταλλαγή ομήρου με συλληφθέντα επιτιθέμενο. Στις 22 Απριλίου 2011, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Mir. Το 2019, ο Mir προστέθηκε στη λίστα του FBI με τους κορυφαίους καταζητούμενους τρομοκράτες.

Στις 30 Αυγούστου 2012, το Υπουργείο Οικονομικών υπέδειξε τον Mir στο Εκτελεστικό Διάταγμα υπ. αρ. 13224, για την κατοχή ηγετικών θέσεων στη LeT.Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, από το 2005, ο Mir συντόνισε εκπαίδευση χειριστών για στρατολόγηση στο εξωτερικό, ξέπλυμα χρήματος και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Η LeT είχε κατονομαστεί ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2001.

Άλλη φωτογραφία του

Sajid Mir