Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Σαΐφ αλ-Αντέλ

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αλ-Αντλ είναι ανώτερος ηγέτης της αλ-Κέιντα και μέλος του συμβουλίου ηγετών της αλ-Κέιντα, το «ματζλίς αλ-σούρα». Ο Αλ-Αντλ είναι επίσης επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της αλ-Κέιντα.

Ο Αλ-Αντλ κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή το Νοέμβριο του 1998 για τον ρόλο του στους βομβαρδισμούς των πρεσβειών των ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου 1998,στο Νταρ ες Σαλαάμ, στην Τανζανία και στο Ναϊρόμπι, Κένυα. Οι επιθέσεις σκότωσαν 224 πολίτες και τραυμάτισαν περισσότερα από άλλα 5.000 άτομα.

Ήταν αντισυνταγματάρχης στις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη το 1987 με χιλιάδες άλλους αντι-κυβερνητικούς μαχητές μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού εσωτερικών της Αιγύπτου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο αλ-Αντλ και άλλοι μυστικοί πράκτορες της αλ-Κέιντα παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση και εκπαίδευση πληροφοριών σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Αφγανιστάν, Πακιστάν και Σουδάν, για χρήση από την αλ-Κέιντα και των σχετικών ομάδων της, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγυπτιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Το 1992 και 1993, αυτός και ο Αμπντούλα παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση σε μυστικούς πράκτορες της αλ-Κέιντα καθώς και σε μέλη φυλής της Σομαλίας που πολέμησαν εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων στο Μογκαντίσου κατά τη διάρκεια της Αποστολής Επαναφοράς Ελπίδας.

Κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή το Νοέμβριο του 1998 για τον υποτιθέμενο ρόλο του στους βομβαρδισμούς των πρεσβειών των ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου 1998 στο Νταρ ες Σαλαάμ, στην Τανζανία και στο Ναϊρόμπι, Κένυα.

Μετά τους βομβαρδισμούς, ο αλ-Αντλ μετακόμισε στο νότιο Ιράν και έζησε υπό την προστασία του Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος Φυλάκων. Τον Απρίλιο του 2003, οι Ιρανικές αρχές έθεσαν σε περιορισμό κατ’ οίκον τον Αμπντούλα, και άλλους ηγέτες της αλ-Κέιντα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο αλ-Αντλ και τέσσερις άλλοι ηγέτες της αλ-Κέιντα απελευθερώθηκαν την Ιρακινή φυλάκιση ως ανταλλαγή με έναν Ιρανό διπλωμάτη που είχε απαγάγει η αλ-Κέιντα. Στην Υεμένη.

Ο Αλ-Αντλ ήταν ανώτερος υπολοχαγός του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, του ιδρυτή της αλ-Κέιντα στο Ιράκ που αργότερα μετονομάστηκε ISIL

Άλλη φωτογραφία του

English AAA and SaA PDF