Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Ραντουλάν Σαχιρόν

Αμοιβή μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια

Ο Ραντουλάν Σαχιρόν είναι ανώτερο ηγετικό στέλεχος της Ομάδας Αμπού Σαγιάφ (ASG) που έχει τη βάση της στις Φιλιππίνες. Στις αρχές του 1990 η ομάδα αποσχίσθηκε από τη μεγαλύτερη ομάδα Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο υπό την ηγεσία του Αμπντουραντζάκ Αμπουμπακάρ Τζαντζαλανί που σκοτώθηκε το Δεκέμβριο του 1988 σε σύρραξη με την αστυνομία των Φιλιππίνων. Αντικαταστάθηκε από το νεώτερο αδελφό του Καντάφι Τζαντζαλανί ο οποίος ανέλαβε την εικονική ηγεσία της ομάδας. Ο Καντάφι Τζαντζαλανί σκοτώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 σε ανταλλαγή πυρών με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππίνων. Πιστεύεται ότ ι ο Ραντουλάν Σαχιρόν είναι ο νέος ηγέτης της ASG.

Πολλοί αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πεθάνει ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τις ενέργειες του Σαχιρόν. Ο Σαχιρόν έπαιξε ενεργό ρόλο στην απαγωγή τριών Αμερικανών πολιτών τον Μάϊο του 2001 στο Ντός Πάλμας, περιλαμβανομένου του Μάρτιν και της Γκράσια Μάρτιν και άλλων 17 Φιλιππινέζων σε τουριστικό θέρετρο στο Παλαγουάν των Φιλιππίνων. Δολοφονήθηκαν αρκετοί από τους όμηρους, περιλαμβανομένου και του Αμερικανού Γκιγέρμο Σομπέρο.

Πιστεύεται ότι ο Σαχιρόν κρύβεται στο Νότιο Μιντανάο όπου συνεχίζει το σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν επίπτωση σε πολλές κοινότητες. Λόγω της ηγετικής του θέσης στην ASG, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της οποίας έχουν προκαλέσει το θάνατο Αμερικανών και Φιλιππινέζων πολιτών, οι Αρχές των ΗΠΑ θεωρούν τον Σαχιρόν απειλή εναντίον Αμερικανών και Φιλιππινέζων πολιτών, καθώς και εναντίον Αμερικανικών και Φιλιππινέζικων συμφερόντων.

Ο Σαχιρόν έχασε το δεξί του χέρι το 1970 σε μάχες με δυνάμεις ασφαλείας. Μιλάει άπταιστα Αραβικά και Ταουσούγκ.