Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Κουασίμ αλ-Ρίμι

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Κουασίμ αλ-Ρίμι ονομάστηκε εμίρης του AQAP τον Ιούνιο του 2015, αμέσως αφότου ορκίστηκε υπακοή στον αρχηγό της Αλ-Κέιντα Αϊμάν αλ-Ζαγουαχίρι και ζήτησε να γίνουν ανανεωμένες επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Αλ-Ρίμι εκπαίδευσε τρομοκράτες σε στρατόπεδο της Αλ-Κέιντα τη δεκαετία του 90, και μετά επέστρεψε στην Υεμένη και έγινε στρατιωτικός διοικητής της AQAP. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών το 2005 στην Υεμένη επειδή σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Αμερικανό Πρέσβη στην Υεμένη, και δραπέτευσε το 2006. Ο Αλ-Ρίμι συνδέεται με την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Σαναά το Σεπτέμβριο του 2008, που σκότωσε 10 φύλακες πολίτες της Υεμένης, τέσσερις πολίτες και έξι τρομοκράτες. Ο Αλ-Ρίμι συνδέεται επίσης με την προσπάθεια που έγινε το Δεκέμβριο του 2009 για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του «υποβρύχιου βομβιστή» Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ σε αεροπλάνο που πετούσε προς τις ΗΠΑ. Το 2009, η κυβέρνηση της Υεμένης τον κατηγόρησε για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού στρατοπέδου της Αλ-Κέιντα στην επαρχία Αμπαγιάν της Υεμένης.

Σε βίντεο που εκδόθηκε στις 7 Μαΐου 2017, παρότρυνε σε υποστηρικτές που ζουν σε Δυτικές χώρες να εκτελέσουν «εύκολες και απλές» επιθέσεις και έπλεξε το εγκώμιο του Ομάρ Ματίν, που σκότωσε 49 άτομα τον Ιούνιο του 2016 κατά τη διάρκεια μαζικής ανθρωποκτονίας σε κλαμπ του Ορλάντο στη Φλόριδα.

Τον Μάιο του 2010, το Υπουργείο Εξωτερικών κατονόμασε τον αλ-Ρίμι ως Ειδικά Κατονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224. Τον Μάιο του 2010, ο αλ-Ρλιμι προστέθηκε στην Ενοποιημένη Λίστα Κυρώσεων της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (UN) 1267 για άτομα που σχετίζονται με την αλ-Κέιντα/ISIL. Η αρχική αμοιβή των $5 εκατομμυρίων δολαρίων που προσφέρθηκε για τον αλ-Ρίμι ανακοινώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2014.

Άλλη φωτογραφία του

Κουασίμ αλ-Ρίμι
al-Rimi and Batarfi English PDF
al-Rimi and Batarfi Arabic PDF
AQAP English PDF
AQAP Arabic PDF