Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Μούσα Ασόγλου

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μούσα Ασόγλου είναι ηγέτης κλειδί στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C). Το DHKP/C στόχευσε Αμερικανικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανικού στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού και εγκαταστάσεις από τότε που ξεκίνησε το 1994, όταν διασπάστηκε το Ντεβριμτσί Σολ ή Ντεβ Σολ. Ο σκοπός του είναι να καταργήσει τα ίχνη των Αμερικανών και του NATO από την Τουρκία, και να ιδρύσει μια σοσιαλιστική χώρα. Τον Φεβρουάριο του 2013, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που σχετιζόταν με την ομάδα επιτέθηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σκοτώνοντας έναν Τούρκο φρουρό ασφαλείας. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσδιόρισε το DHKP/C ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό το 1997, και αναθεώρησε και διατήρησε αυτόν τον προσδιορισμό έως τις 24 Ιουλίου 2013.

Ο Μούσα Ασόγλου έγινε μέλος του DHKP/C τη δεκαετία του 1990 ενώ ζούσε στις Κάτω Χώρες. Αναφέρεται ότι έγινε ο ηγέτης της ομάδας όταν πέθανε ο ιδρυτής της ομάδας, Ντουρσούν Καράτας το 2008. Ο Ασόγλου είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του DHKP/C, η μονάδα που παίρνει τις αποφάσεις, και θεωρείται ότι είναι ο ηγέτης των οικονομικών σχεδίων και εράνων στην Ευρώπη για την ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε την εντολή επίθεσης με βομβιστή αυτοκτονίας την 1η Φεβρουαρίου 2013, στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, που σκότωσε τον Τούρκο φρουρό ασφαλείας. Επίσης πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις κατά το Μάρτη του 2013 έναντι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι Μούσα Ασόγλου, Ζέριν Σάρι, και Σέχερ Ντεμίρ Σεν είναι ηγέτες κλειδιά του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (Τουρκικά: Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, ή DHKP/C).

Επιπρόσθετες φωτογραφίες

Άλλη φωτογραφία του Μούσα Ασόγλου
Άλλη φωτογραφία του Μούσα Ασόγλου
Άλλη φωτογραφία του Μούσα Ασόγλου