Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Μουχάμαντ Αχμέντ αλ-Μουναγουάρ

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μουχάμαντ Αχμέντ αλ-Μουναγουάρ καταζητείται σε σχέση με την αεροπειρατεία της πτήσης 73 της Παναμέρικαν στις 5 Σεπτεμβρίου 1986 στο Καράτσι του Πακιστάν, ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν στο έδαφος. Το παραπάνω άτομο κατηγορείται και διώκεται με τις ακόλουθες κατηγορίες:

Συνωμοσία για τη διάπραξη αδικημάτων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για τη δολοφονία Αμερικανών έξω από το έδαφος των ΗΠΑ, απόπειρα δολοφονίας Αμερικανών έξω από το έδαφος των ΗΠΑ, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε Αμερικανούς έξω από το έδαφος των ΗΠΑ, λήψη ομήρων, χρήση πυροβόλου όπλου κατά τη διάπραξη βίαιου εγκλήματος, τοποθέτηση καταστρεπτικών συσκευών σε αεροσκάφος, διάπραξη βιοπραγήματος εναντίον ατόμου σε αεροσκάφος, αεροπειρατεία, κακεντρεχής πρόκληση ζημιών σε αεροσκάφος, και συνεργία και συναυτουργία.

Ο Γουαντούντ Μουχάμαντ Χαφίζ αλ-Τούρκι, ο Τζαμάλ Σαΐντ Αμπντούλ Ραχίμ, ο Μουχάμαντ Αμπντουλάχ Καλίλ Χουσαΐν αρ-Ραχαγιάλ και ο Μουχάμαντ Αχμέντ αλ-Μουναβάρ κατηγορούνται και διώκονται στην Περιφέρεια της Κολούμπια για το ρόλο τους στην αεροπειρατεία της πτήσης 73 της Παναμέρικαν στις 5 Σεπτεμβρίου 1986 στο Καράτσι του Πακιστάν ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν στο έδαφος. Αφού κατέλαβαν το αεροσκάφος και κράτησαν τους 379 επιβάτες του και το πλήρωμα, μεταξύ των οποίων ήταν τουλάχιστον 78 Αμερικανοί, για περίπου 16 ώρες, οι αεροπειρατές άρχισαν να πυροβολούν τους επιβάτες χωρίς διάκριση προκαλώντας το θάνατο 20 ατόμων και τραυματίζοντας άλλους 100. Τα άτομα αυτά πιστεύεται ότι ήταν μέλη της Οργάνωσης Αμπού Νιντάλ, που είναι διεθνές δίκτυο τρομοκρατών.

Άλλη φωτογραφία του

Φωτογραφία του Μουχάμαντ Αχμέντ αλ-Μουναγουάρ