Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι (Muhammad al-Jawlani)

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι, γνωστός επίσης και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ-Γκολάνι, γνωστός επίσης και ως Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, είναι ο ανώτερος ηγέτης του τρομοκρατικού οργανισμού, αλ-Νουσρά Φροντ (ANF), ο Συριακός κλάδος της αλ-Κέιντα.

Τον Απρίλιο του 2013, ο αλ-Τζαουλάνι υποσχέθηκε πίστη στην αλ-Κέιντα και στον ηγέτη της Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι. Τον Ιούλιο του 2016, ο αλ-Τζαουλάνι εξύμνησε την αλ-Κέιντα και τον αλ-Ζαουαχίρι σε ένα βίντεο ονλάιν και δήλωσε ότι η ANF άλλαξε το όνομά της σε Τζαμπάτ Φαθ Αλ Σαμ («Κατάκτηση του Μετώπου Εγγύς Ανατολής»).

Υπό την ηγεσία του αλ-Τζαουλάνι, η ANF διέπραξε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη τη Συρία, που συχνά είχαν στόχο τους άμαχους. Τον Απρίλιο του 2015, η ANF απήγαγε, σύμφωνα με αναφορές, και αργότερα άφησε, περίπου 300 άμαχους Κούρδους από ένα σημείο ελέγχου στη Συρία. Τον Ιούνιο του 2015, η ANF ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή 20 πολιτών στο χωριό Ντρουζ Καλμπ Λαουζέ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Τον Ιανουάριο του 2017, η ANF συγχωνεύτηκε με πολλές άλλες σκληροπυρηνικές ομάδες της αντιπολίτευσης για να δημιουργήσει την Χαϊάτ Ταρίρ αλ-Σαμ (HTS). Η ANF παραμένει θυγατρική της αλ-Κέιντα στη Συρία. Αν και ο αλ-Τζαουλάνι δεν είναι ο ηγέτης της HTS, παραμένει ως ηγέτης της ANF, που βρίσκεται στο κέντρο της HTS.

Η ANF έχει ονομαστεί Ξένος Τρομοκρατικός Οργανισμός (FTO) από το Νόμο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας και Ειδικά Ονομασμένη Παγκόσμια Τρομοκρατική μονάδα υπό το Ε.Δ. 13224. Η Επιτροπή Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών για την ISIL (Da’esh) και την αλ-Κέιντα έχει προσθέσει επίσης την ANF στη λίστα κυρώσεων που έχει.

Ο Αλ-Τζαουλάνι έχει ονομαστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών ως Ειδικά Ονομαζόμενος Παγκόσμιος Τρομοκράτης (SDGT) υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224. Το όνομά του βρίσκεται επίσης στη λίστα της Επιτροπής Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών για την ISIL (Da’esh) και την αλ-Κέιντα.

Άλλη φωτογραφία του

Muhammad al-Jawlani English Poster
Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι (Muhammad al-Jawlani)