Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Τον Μαουλάνα Φαζλούλα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μαουλάνα Φαζλούλα είναι ο ηγέτης του Τερίκ-ε-Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ), μια τρομοκρατική οργάνωση με βάση τις φυλετικές περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικού Πακιστάν. Το ΤΤΡ έχει διατηρήσει ιστορικά στενές επαφές με την αλ-Κέιντα.

Από τότε που καθορίστηκε από την κεντρική επιτροπή σούρα της ομάδας το Νοέμβριο του 2013, ο Φαζλούλα έχει οργανώσει και διευθύνει πολλές επιθέσεις του ΤΤΡ εναντίον Πακιστανικών ενδιαφερόντων και έχει κατηγορήσει δημοσίως τις Ηνωμένες Πολιτείες για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της ομάδας.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι πράκτορες του Φαζλούλα διεξήγαν την πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν όταν οι πράκτορες του σκότωσαν 151 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 130 παιδιά, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον του Στρατιωτικού Δημόσιου Σχολείου στο Πεσαγουάρ, Πακιστάν.

Το 2012, ο Φαζλούλα έδωσε εντολή για την αποτυχημένη δολοφονία της μαθήτριας Μαλάλα Γιουσαφζάι στο Πακιστάν, η οποία προωθούσε το δικαίωμα των κοριτσιών για εκπαίδευση και η οποία κριτικάρισε δημόσια τον Φαζλούλα και το ΤΤΡ.

Γνωστός επίσης και ως Μουλάς Φαζλούλα, Φαζάλ Χαγιάτ, και Μουλάς Ράντιο, ο Φαζλούλα είναι μέλος της φυλής Γουσαφζάι. Γεννήθηκε στην περιοχή Σουάτ και πιστεύεται ότι είναι 40 και κάτι ετών.

Άλλη φωτογραφία του

Τον Μαουλάνα Φαζλούλα