Τρομοκρατικές Ενέργειες
Πληροφορίες σχετικά με το …

Απαγωγές και Δολοφονίες

Λίβανος | 1985 μέχρι 1989

Η δεκαετής κρίση με τη λήψη ομήρων στο Λίβανο που οργανώθηκε από τη Χεζμπολλάχ συνοδεύτηκε από απαγωγές και δολοφονίες και διήρκησε από το 1982 μέχρι το 1992.

Στις 16 Μαρτίου 1984, τρομοκράτες απήγαγαν τον Γουίλλιαμ Μπάκλεη, Σταθμάρχη της ΣΙΑ στη Βυρηττό. Ο Μπάκλεη ανακρίθηκε, βασανίστηκε και κρατήθηκε αιχμάλωτος για 15 μήνες πριν πεθάνει.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1984 ο βιβλιοθηκάριος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βυρηττού Πήτερ Κίλμπουρν αναφέρθηκε αγνοούμενος. Δεκαέξι μήνες αργότερα αυτός και δύο άλλοι κρατούμενοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν στα βουνά ανατολικά της Βυρηττού.

Στις 17 Φεβρουαρίου 1988, τρομοκράτες απήγαγαν τον Συνταγματάρχη Γουίλλιαμ Χίγκινς από το ειρηνευτικό του όχημα του ΟΗΕ. Σαν όμηρος ο συνταγματάρχης Χίγκινς βασανίστηκε πρίν σκοτωθεί. Η ακριβής ημερομηνία θανάτου του δεν είναι γνωστή.

Το Πρόγραμμα Αμοιβών για την Απόδοση Δικαιοσύνης προσφέρει αμοιβές μέχρι $5 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα άτομα που είναι υπεύθυνα γι αυτές τις επιθέσεις.

Θύματα

Φωτογραφία του Γουίλιαμ Μπάκλι, δολοφονήθηκε το 1985
Γουίλιαμ Μπάκλι
Φωτογραφία του Πίτερ Κίλμπερν, δολοφονήθηκε το 1986
Πίτερ Κίλμπερν
Φωτογραφία του Γουίλιαμ Χίγκινς, δολοφονήθηκε το 1989
Γουίλιαμ Χίγκινς