Τρομοκρατικές Ενέργειες
Πληροφορίες σχετικά με το …

Λιβανέζικο Χεζμπολάχ Χρηματοπιστωτικό Δίκτυο

Το πρόγραμμα Αμοιβή για Δικαιοσύνη προσφέρει αμοιβή έως 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διακοπή χρηματοπιστωτικών μηχανισμών του Λιβανέζικου Χεζμπολάχ. Οι τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χεζμπολάχ βασίζονται σε δίκτυα χρηματοδότησης και διευκόλυνσης για την υποστήριξη επιχειρήσεων και την έναρξη επιθέσεων παγκοσμίως. Η Χεζμπολάχ κερδίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως μέσω άμεσης οικονομικής υποστήριξης από το Ιράν, διεθνών επιχειρήσεων και επενδύσεων, δικτύων δορητών, διαφθορά, και δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ομάδα χρησιμοποιεί τα κεφάλαια αυτά για να υποστηρίζει τις κακοήθεις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνουν: Παράταξη των μελών πολιτοφυλακής της στη Συρία ως υποστήριξη στη δικτατορία του Ασάντ, υποτιθέμενες επιχειρήσεις για εκτέλεση επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών στην Αμερική, και βελτιωμένες στρατιωτικές ικανότητες στο σημείο όπου η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι κατέχει πυραύλους με ακρίβεια καθοδήγησης. Αυτές οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται μέσω των διεθνών δικτύων οικονομικής υποστήριξης και δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ – οικονομικών παραγόντων και δομή που αποτελούν τη ζωή της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ λαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό όπλων, εκπαίδευσης, και χρηματοδότησης από το Ιράν, το οποίο έχει κατονομαστεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ως κυβερνητικός ανάδοχος τρομοκρατίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών προσδιόρισε τη Χεζμπολάχ ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό (FTO) τον Οκτώβριο του 1997, και ως Ειδικά Προσδιορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT) τον Οκτώβριο του 2001 υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

Παρέχονται αμοιβές για πληροφορίες που οδηγούν στην ταυτοποίηση και διακοπή:

  • Σημαντικής πηγής εισοδημάτων για τον οργανισμό ή των σημαντικών οικονομικών μηχανισμών διευκόλυνσής του
  • Σημαντικών δωρητών στη Χεζμπολάχ και οικονομικών διευκολυντών
  • Οικονομικών ιδρυμάτων και οίκων ανταλλαγής που διευκολύνουν εκούσια σημαντικές συναλλαγές της Χεζμπολάχ
  • Επιχειρήσεις και επενδύσεις που ανήκουν ή ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ
  • Εταιρίες καταφύγια που ασχολούνται με διεθνείς προμήθειες τεχνολογίας διπλής χρήσης και
  • Εγκληματικές σκευωρίες που αφορούν μέλη και υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, που επωφελούν οικονομικά τον οργανισμό.

Κατά την επιδίωξη αυτής της ρήξης, η επικήρυξη επισημαίνει τα ακόλουθα άτομα ως παραδείγματα βασικών χρηματοδοτών και διαμεσολαβητών της Χεζμπολάχ, για τους οποίους οι ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ως Ειδικά Καθορισμένους Παγκόσμιους Τρομοκράτες (SDGT):

 
Muhammad Kawtharani

Muhammad Kawtharani

Όνομα:
Muhammad Kawtharani

Ψευδώνυμα:
Muhammad Al-Kawtharani, Mohammad Kawtharani, Muhammad Kawtarani, Jafar al-Kawtharani, Shaykh Muhammad Kawtharani

Ημ/νία γέν.:
1945, 1959, 1961

Χώρος δράσης:
Νατζάφ, Ιράκ

Εθνικότητα:
Λίβανος, Ιράκ

Τρομοκρατική ομάδα:
Χεζμπολάχ Λιβάνου

Ατομικοί τίτλοι:
Ειδικά Καθορισμένους Παγκόσμιους Τρομοκράτες (SDGT) Υπουργείου Οικονομικών: 22 Αυγούστου 2013

Ο Muhammad Kawtharani είναι ανώτερος ηγέτης των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στο Ιράκ. Ο Kawtharani ανέλαβε μέρος του πολιτικού συντονισμού των παραστρατιωτικών ομάδων που εδρεύουν στο Ιράκ, οι οποίες είχαν προηγουμένως οργανωθεί από τον στρατηγό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Qasem Soleimani, έναν ιρανικό στρατιωτικό ηγέτη που σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ. Ο Kawtharani διευκολύνει τις επιχειρήσεις ομάδων εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης του Ιράκ που έχουν καταστείλει βίαια διαμαρτυρίες, έχουν επιτεθεί σε ξένες διπλωματικές αποστολές και έχουν συμμετάσχει σε εκτεταμένη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα. Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, ο Kawtharani έχει συμβάλλει στις προσπάθειες της Χεζμπολάχ για παροχή εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και πολιτικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης στις ιρακινές ομάδες ανταρτών. Ο Kawtharani έχει, επίσης, βοηθήσει εξτρεμιστές να μεταβούν στη Συρία για να υποστηρίξουν το καθεστώς Άσαντ.

 
Adham Husayn Tabaja

Αντχάμ Χουσεϊάν Ταμπάχα

Όνομα:
Αντχάμ Χουσεϊάν Ταμπάχα

Ψευδώνυμα:
Αντχάμ Χουσείν Ταμπάχα: Αντχάμ Ταμπάχα

Ημερομηνία γέννησης:
24 Οκτωβρίου 1967

Τόπος γέννησης:
Κφάρτεμπνιτ 50, Λίβανος

Εναλλακτικός τόπος γέννησης:
Κφαρ Τιμπνίτ, Λίβανος, Γκόμπεϊρυ, Λίβανος, Αλ Γκόμπεϊρυ, Λίβανος

Υπηκοότητα:
Λιβανέζικη

Διαβατήριο:
RL1294089 (Λίβανος)

Αριθμός ταυτότητας:
00986426 (Ιράκ)

Τρομοκρατική Ομάδα:
Λιβανέζικη Χεζμπολάχ

Ατομικοί Προσδιορισμοί:
Ειδικά Προσδιορισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης από το Υπουργείο Οικονομικών: 10 Ιουνίου 2015

Ο ΑντχάμΤαμπάχα είναι μέλος της Χεζμπολάχ που διατηρεί άμεσους δεσμούς με τα ηγετικά οργανωτικά μέλη της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου και του επιχειρηματικού συστατικού της τρομοκρατικής ομάδας, του Ισλαμικού Τζιχάντ. Ο Ταμπάχα διατηρεί επίσης ιδιοκτησίες στον Λίβανο εκ μέρους της ομάδας. Είναι ο μείζονας ιδιοκτήτης της Al-Inmaa Group for Tourism Works με έδρα τον Λίβανο. H Tabaja, Al-Inmaa Group for Tourism Works, και οι θυγατρικές τους προσδιορίστηκαν ως Ειδικά Προσδιορισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες τον Ιούνιο του 2015. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει προσδιορίσει επίσης τον Ταμπάχα και τις εταιρείες του ως τρομοκρατικές μονάδες υπό τον Νόμο Τρομοκρατικών Εγκλημάτων και το Βασιλικό Διάταγμα Χρηματοδότησης Α/44. Κάθε περιουσιακό στοιχείο τους που υπάρχει στη Σαουδική Αραβία έχει δεσμευτεί και απαγορεύονται οι συναλλαγές μέσω του οικονομικού τομέα του Βασιλείου καθώς και κάθε εμπορική άδεια που συνδέεται με αυτούς.

  
Mohammad Ibrahim Bazzi

Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Μπαζί

Όνομα:
Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Μπαζί

Ψευδώνυμα
Μοχάμεντ Μπαζί, Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Μπαζί, Μοχάμεντ Μπαζί

Ημερομηνία γέννησης:
10 Αυγούστου 1964

Τόπος γέννησης:
Μπεντ Τζμπέιλ, Λίβανος

Υπηκοότητα:
Λιβανέζικη, Βέλγιο

Διαβατήριο:
EJ341406 (Βέλγιο) λήγει στις 31 Μαρτίου 2017, 750249737, 899002098 (Ηνωμένο Βασίλειο), 487/2007 (Λίβανος), RL3400400 (Λίβανος), 0236370 (Σιέρα Λεόνε), D0000687 (Γκάμπια)

Τρομοκρατική Ομάδα:
Λιβανέζικη Χεζμπολάχ

Ατομικοί Προσδιορισμοί:
Ειδικά Προσδιορισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης από το Υπουργείο Οικονομικών-17 Μαΐου 2018

Διεύθυνση:
Adnan Al-Hakim Street, Yahala Bldg., Jnah, Lebanon; Eglantierlaan 13-15, 2020, Antwerpen, Belgium; Villa Bazzi, Dohat Al-Hoss, Lebanon

Ο Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Μπαζί αποτελεί σημαντικό χρηματοδότη της Χεζμπολάχ, που παρείχε εκατομμύρια δολάρια στη Χέζμπολαχ από τις επιχειρήσεις του. Κατέχει ή έχει υπό έλεγχο τις Εταιρείες Global Trading Group NV, Euro African Group LTD, Africa Middle East Investment Holding SAL, Premier Investment Group SAL Offshore, και Car Escort Services S.A.L. Off Shore. Ο Μπαζί και οι θυγατρικές εταιρείες τους προσδιορίστηκαν ως Ειδικά Προσδιορισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες τον Μάιο του 2018.

  
Ali Youssef Charara

Αλί Γιουσέφ Τσαράρα

Όνομα:
Αλί Γιουσέφ Τσαράρα

Ψευδώνυμα:
Αλί Γιουσέφ Σαράφα, Αλί Γιουσούφ Σαράρα

Ημερομηνία γέννησης:
25 Σεπτεμβρίου 1968

Τόπος γέννησης:
Σιντόν, Λίβανος

Υπηκοότητα:
Λιβανέζικη

Διεύθυνση:
Ghobeiry Center, Mcharrafieh, Beirut, Lebanon; Verdun 732 Center, 17th Floor, Verdun, Rachid Karameh Street, Beirut, Lebanon; Al-Ahlam, 4th Floor, Embassies Street, Bir Hassan, Beirut, Lebanon;

Τρομοκρατική Ομάδα:
Λιβανέζικη Χεζμπολάχ

Ατομικοί Προσδιορισμοί:
Ειδικά Προσδιορισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης από το Υπουργείο Οικονομικών: 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Αλί Γιουσέφ Τσαράρα αποτελεί σημαντικό χρηματοδότη της Χεζμπολάχ, καθώς και Διευθυντή και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Spectrum Investment Group Holding SAL με κεντρικά γραφεία στο Λίβανο. Ο Τσαράρα έχει εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τη Χεζμπολάχ για επενδύσεις σε εμπορικά έργα που υποστηρίζουν οικονομικά την τρομοκρατική ομάδα. Ο Τσαράρα και η Spectrum Investment Group προσδιορίστηκαν ως Ειδικά Προσδιορισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες τον Ιανουάριο του 2016.

Άλλη φωτογραφία του

Lebanese Hizballah Financial Network Poster - English
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - Arabic
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - Farsi
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - French
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - Kurdish
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - Portuguese
Lebanese Hizballah Financial Network Poster - Spanish