Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Τζούνζο Οκούνταρα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Στις 14 Απριλίου 1988, εξερράγη ένα αυτοκίνητο-βόμβα έξω από το USO Club στη Νάπολη της Ιταλίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε άτομα περιλαμβανομένης μιας Αμερικανίδας στρατιωτίνας, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 15 συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών. Στις 9 Απριλίου 1993, ασκήθηκε δίωξη στις ΗΠΑ εναντίον του Τζούντζο Οκουντάϊρα, που ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ιαπωνικός Ερυθρός Στρατός (JRA) για τη βομβιστική επίθεση στη Νάπολη. Ο Οκουντάϊρα είναι επίσης ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Ρώμη τον Ιούνιο του 1987.

Η οργάνωση JRA σχηματίστηκε στη δεκαετία του 1970 μετά από την απόσχισή της από την Ιαπωνική Κομμουνιστική Ομάδα – Φατρία Ερυθρού Στρατού. Στο αποκορύφωμά της, η οργάνωση είχε μέχρι 40 μέλη και θεωρούνταν η καλύτερα οπλισμένη ομάδα αριστεριστών του κόσμου. Στη δεκαετία του 1970, η JRA εξετέλεσε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής το 1972 στο αεροδρόμιο Λόντ του Ισραήλ, της αεροπειρατείας δύο Ιαπωνικών επιβατικών αεροσκαφών, καθώς και της αποτυχημένης προσπάθειας για την κατάληψη της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Κουάλα Λουμπούρ.

Ο στόχος της JRA είναι η ανατροπή της Ιαπωνικής κυβέρνησης και της μοναρχίας. Ο αρχηγός της οργάνωσης συνελήφθη το 2000 και στα χρόνια που ακολούθησαν η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα διαλύονταν. Οι ιστορικά στενές σχέσεις της ομάδας με Παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η διοικητική ιεραρχία της ομάδας μπορεί να μεταφέρθηκε στη Μέση Ανατολή.

Το Πρόγραμμα Αμοιβών για την Απόδοση Δικαιοσύνης προσφέρει αμοιβές μέχρι $5 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα άτομα που είναι υπεύθυνα γι αυτή την επίθεση.

Άλλη φωτογραφία του

Τζούνζο Οκούνταρα