Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Τζεχάντ Σεργουάν Μουστάφα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζεχάντ Σεργουάν Μουσταφά, γνωστός επίσης ως Αχμέντ Γκούρι, Ανουάρ αλ-Αμρίκι, ή Εμίρ Ανουάρ είναι Αμερικανός πολίτης πρώην κάτοικος Καλιφόρνιας. Εκτέλεσε διάφορες εργασίες για την αλ-Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της εργασίας ως εκπαιδευτής σε στρατόπεδο και ηγέτης ξένων πολεμιστών. Έχει επίσης ικανότητες στις δραστηριότητες μέσων ενημέρωσης της ομάδας. Ο Μουσταφά είναι Αμερικανός πολίτης που έζησε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας προτού μετακομίσει στη Σομαλία το 2005. Ίσως έχει επισκεφτεί ή μπορεί να επισκεφτεί τις ακόλουθες περιοχές: Σομαλία, Γέμεν, Αιθιοπία, Κένυα, και άλλες Αφρικανικές χώρες.

Ο Μουσταφά είναι στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI, και ψάχνετε από το FBI για τις ισχυριζόμενες τρομοκρατικές του ενέργειες. Στις 9 Οκτωβρίου 2009, εκδόθηκε ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης για τον Μουσταφά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νότια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας. Ο Μουσταφά κατηγορείται για τα ακόλουθα εγκλήματα: συνωμοσία για την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες και παροχής υλικής υποστήριξης σε ξένο τρομοκρατικό οργανισμό.

Το Αλ-Σαμπάμπ ήταν η στρατιωτική πτέρυγα του Σομαλιακού Συμβουλίου Ισλαμικών Δικαστηρίων που πήρε την κυριαρχία στα περισσότερα μέρη της Νότιας Σομαλίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2006. Το Αλ-Σαμπάμπ συνέχισε την βίαιη εξέγερσή του στη νότια και κεντρική Σομαλία. Η ομάδα έχει αναλάβει ευθύνη για πολλούς βομβαρδισμούς—συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τύπων επιθέσεων αυτοκτονίας—στο Μογκαντίσου και στην κεντρική και νότια Σομαλία, στοχεύοντας συνήθως επισήμους της Σομαλικής Κυβέρνησης και θεωρούμενους συμμάχους της Παροδικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (TFG) της Σομαλίας. Το Αλ-Σαμπάμπ ήταν πιθανώς υπεύθυνο για ένα κύμα πέντε συντονισμένων αυτοκινητιστικών βομβαρδισμών αυτοκτονιών τον Οκτώβριο του 2008 που χτύπησε ταυτόχρονα σε δύο πόλεις στη βόρεια Σομαλία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα και τραυματίζοντας 29 άλλους. Το Αλ-Σαμπάμπ ήταν υπεύθυνο για τους δίδυμους βομβαρδισμούς αυτοκτονίας στην Καμπάλα, Ουγκάντα, στις 11 Ιουλίου 2010, που σκότωσε περισσότερο από 70 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αμερικανού. Η ομάδα είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία Σομαλών ειρηνιστών, διεθνών εργατών βοήθειας, πολλά πολιτικά άτομα, και δημοσιογράφους. Τον Φεβρουάριο του 2012, το αλ-Σαμπάμπ και η Αλ-Κάιντα δήλωσαν την επίσημη συμμαχία τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. ονόμασε το Αλ-Σαμπάμπ Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό υπό την Ενότητα 219 της Πράξης Μετανάστευσης και Εθνικότητας (όπως τροποποιήθηκε) στις 26 Φεβρουαρίου 2008, και Ειδικά Προσδιοριζόμενο Διεθνή Τρομοκράτη υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224 στις 29 Φεβρουαρίου 2008.

Άλλη φωτογραφία του

Τζεχάντ Σεργουάν Μουστάφα
Τζεχάντ Σεργουάν Μουστάφα