Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Τζαφάρ

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζαφάρ, γνωστός επίσης και ως Αμάρ, διευκολύνει την αλ-Σαμπάμπ και προγραμματίζει τις επιχειρήσεις της. Υπηρέτησε και ως βοηθός του Αμπντεκαλντίρ Μοχάμεντ Αμπντελκαντίρ, ο οποίος είναι γνωστός και ως Ικρίμα.

Η Αλ-Σαμπάμπ ήταν το στρατιωτικό σκέλος του Σομαλιανού Συμβουλίου των Ισλαμικών δικαστηρίων που άρχισε να κυβερνά την περισσότερη νότια περιοχή της Σομαλίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2006. Η Αλ-Σαμπάμπ συνεχίζει τη βίαιη ανταρσία της στην νότια και κεντρική Σομαλία. Η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις – συμπεριλαμβανομένων και πολλών τύπων επιθέσεων αυτοκτονίας – στο Μογκαντίσου και στην κεντρική και βόρεια Σομαλία, που έχουν στόχο συνήθως τους κυβερνητικούς αξιωματικούς στη Σομαλία και τους συμμάχους της Προσωρινής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (TFG) στη Σομαλία. Η αλ-Σαμπάμπ ήταν υπεύθυνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπάλα, Ουγκάντα στις 11 Ιουλίου 2010, που σκότωσαν περισσότερα από 70 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αμερικανού πολίτη. Η ομάδα έχει σκοτώσει επίσης ακτιβιστές ειρήνης στη Σομαλία, άτομα που εργάζονται για διεθνή βοήθεια, καθώς και πολλούς πολίτες και δημοσιογράφους.

Το Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ προσδιόρισε την αλ-Σαμπάμπ ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό, σύμφωνα με την Ενότητα 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Εθνικότητας (όπως τροποποιήθηκε) στις 26 Φεβρουαρίου 2008, καθώς και ως Ειδικά Καθοριζόμενη Παγκόσμια Τρομοκρατική ομάδα υπό την Εκτελεστική Διαταγή 13224 στις 29 Φεβρουαρίου 2008. Τον Φεβρουάριο του 2012, η αλ-Σαμπάμπ και η αλ-Κέιντα ανακοίνωσαν την επίσημη συμμαχία τους.