Τρομοκρατικές Ενέργειες
Πληροφορίες σχετικά με το …

Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς

Το Πρόγραμμα Αμοιβών για Δικαιοσύνη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή έως 15 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) και των κλάδων του, συμπεριλαμβανομένων και των Δυνάμεων IRGC-Quds (IRGC-QF). Το IRGC έχει χρηματοδοτήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Το IRGC-QF είναι ο ηγέτης των τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν έξω από το Ιράν μέσω των εντολοδόχων του, όπως οι Χεζμπολάχ και οι Χαμάς.

Το Υπουργείο προσφέρει αμοιβές για πληροφορίες σχετικά με τις πηγές εισοδημάτων των IRGC, IRGC-QF, των κλάδων τους ή των σημαντικών μηχανισμών που διευκολύνουν τα οικονομικά τους και οι οποίοι περιλαμβάνουν:

  • Παράνομες χρηματοδοτήσεις του IRGC, που συμπεριλαμβάνουν πετρέλαιο για χρήματα.
  • Ψεύτικες εταιρείες που συνδέονται με το IRGC, και συμμετέχουν σε διεθνείς δραστηριότητες εκ μέρους του.
  • Εταιρείες ή άτομα που βοηθούν το IRGC να αποφεύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών διεθνώς.
  • Επίσημα χρηματοοικονομικά ιδρύματα που διεξάγουν επιχειρήσεις με το IRGC.
  • Πώς το IRGC μεταφέρει χρηματοδοτήσεις και υλικά στους τρομοκρατικούς εντολοδόχους του και συνεργάτες του και στην εθνοφρουρά του.
  • Δωρητές ή οικονομικούς διοργανωτές του IRGC.
  • Χρηματοοικονομικά ιδρύματα ή οίκους ανταλλαγής που διευκολύνουν τις συναλλαγές του IRGC.
  • Επιχειρήσεις ή επενδύσεις που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τον έλεγχο του IRGC ή των χρηματοδοτών του.
  • Ψεύτικες εταιρείες που συμμετέχουν σε διεθνή προμήθεια τεχνολογίας διπλής χρήσης εκ μέρους του IRGC, και
  • Εγκληματικά σχέδια που εμπλέκουν μέλη και υποστηρικτές του IRGC, και τα οποία επωφελούν τον οργανισμό οικονομικά.

Το IRGC ιδρύθηκε το 1979 μετά την Ιρανική Επανάσταση. Αποτελεί κλάδο του Ιρανικού στρατού και, περισσότερο μέσω των Δυνάμεών του Quds, το IRGC παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο από όλους τους ηθοποιούς του Ιράν στη σκηνοθεσία και στην εκτέλεση της καμπάνιας παγκόσμιας τρομοκρατίας του καθεστώτος.

Στις 15 Απριλίου 2019, το Υπουργείο Εξωτερικών κατονόμασε το IRGC ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό υπό την Ενότητα 219 του Νόμου Μετανάστευσης και Εθνικότητας. Το 2017, το Υπουργείο Εξωτερικών κατονόμασε το IRGC ως Ειδικά Κατονομασμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224 για τις δραστηριότητές του που υποστηρίζουν το IRGC-QF.

Από την ίδρυσή του πριν από 40 χρόνια, το IRGC έχει συμμετάσχει σε τρομοκρατικές υποθέσεις και υποστηρίζει την τρομοκρατία παγκοσμίως. Το IRGC είναι υπεύθυνο για πολλές επιθέσεις με στόχο Αμερικανικούς πολίτες και Αμερικανικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σκότωσαν Αμερικανούς πολίτες. Το IRGC έχει υποστηρίξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων του καθώς και επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Συμπληρωματικά, η ομάδα έχει πάρει ομήρους και κράτησε άδικα πολλούς Αμερικανούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους παραμένουν αιχμάλωτοι στο Ιράν σήμερα.

Το IRGC–QF έχει σχεδιάσει τρομοκρατικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Κένυα, το Μπαχρέιν, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλη φωτογραφία του

Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς
Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς