Ιστορίες επιτυχίας

Χαμσιράτζι Μαρούσι Σάλι

Απεβίωσε

Ο Χαμσιράτζι Σάλι, ως διοικητής και ομαδάρχης της Ομάδας Αμπού Σαγιάφ (ΟΑΣ), τον Αύγουστο του 2000 συμμετείχε στην απαγωγή του Τζέφρυ Σίλλινγκ και τον Μάϊο του 2001 σε απαγωγές στο Ντός Πάλμας.

Στις 28 Αυγούστου του 2000, η Ομάδα Αμπού Σαγιάφ (ΟΑΣ) απήγαγε τον Αμερικανό Τζέφρυ Κραίγκ Έντουαρντ Σίλλινγκ. Για την επιστροφή του κ. Σίλλινγκ η ΟΑΣ ζήτησε λύτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και την απελευθέρωση τριών διεθνών τρομοκρατών από τις Αμερικανικές φυλακές: Των μελών της Αλ Κάϊντα Ραμζί Γιουσέφ και Βάλι Κάν, καθώς και του «τυφλού Σεΐχη» του πνευματικού ηγέτη της Αιγυπτιακής τρομοκρατικής ομάδας αλ-Γκαμά ατ αλ-Ισλαμίγια. Στις 12 Απριλίου του 2001, ο Τζέφρυ Σίλλινγκ δραπέτευσε από τους απαγωγείς του και επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Στις 27 Μαΐου του 2001, η ΟΑΣ απήγαγε τρείς Αμερικανούς από το θέρετρο Ντός Πάλμας στο Παλαγουάν των Φιλιππίνων. Οι τρείς Αμερικανοί ήταν ο Γκιγιέρμο Σομπέρο, και ο Μάρτιν και η Γκράσια Μπούρναμ που ήταν ζευγάρι Αμερικανών ιεραποστόλων. Στις 11 Ιουνίου του 2001, ο εκπρόσωπος της ΟΑΣ, Αμπού Σάγια ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον Γκιγιέρμο Σομπέρο σαν «δώρο γεννεθλίων» της Προέδρου των Φιλιππίνων Γκλόρια Μασαπαγκάλ-Αρρόγιο. Στις 7 Οκτωβρίου 2001, ανακαλύφθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο στο νησί Μπαζιλάν που ανήκε στο Γκιγιέρμο Σομπέρο. Τον Ιούνιο του 2002, ο Μάρτιν Μπούρμαν σκοτώθηκε σε διασταυρούμενα πυρά σε μάχη μεταξύ Φιλιππινέζων στρατιωτών και της ΟΑΣ. Η Γκράσια Μπούρμαν τραυματίστηκε άλλα διασώθηκε και επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο του 2002, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του Σαλί από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ για Συνομωσία που είχε Αποτέλεσμα την Πρόκληση Θανάτου, για Απαγωγή, καθώς και για τρείς κατηγορίες Απαγωγής που είχαν σαν Αποτέλεσμα την Πρόκληση Θανάτου.

Αμοιβή για 1 εκατομμύριο δολάρια καταβλήθηκε για πληροφορίες που οδήγησαν στον εντοπισμό του Σαλί.