Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Χαφίζ Μοχάμεντ Σαέντ

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Χαφίζ Μοχάμεντ Σαέντ είναι πρώην καθηγητής της Αραβικής γλώσσας και της Μηχανολογίας, καθώς και το μέλος που ίδρυσε το Τζαμάτ-ουντ-Ντάγουα, έναν ριζικό Ισλαμικό οργανισμό Αλ-ε-Χαντίθ που είναι αφοσιωμένος στην εγκατάσταση Ισλαμικού νόμου σε μέρη της Ινδίας και του Πακιστάν, και του στρατιωτικού του κλάδου, Λασκάρ-ε-Ταγίμπα. Ο Σαέντ εγείρει υποψία ότι ήταν ο εγκέφαλος πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στη Μουμπάι το 2008, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 166 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και έξι Αμερικανών πολιτών.

Η Δημοκρατία της Ινδίας έχει εκδώσει μια Κόκκινη Ειδοποίηση της Ιντερπόλ εναντίον του Σαέντ για τον ρόλο του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2008 στη Μουμπάι. Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών προσδιόρισε τον Σαέντ ως Ειδικά Προσδιοριζόμενο Πολίτη υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224. Ο Σαέντ προσδιορίστηκε επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη υπό το UNSCR 1267 τον Δεκέμβριο του 2008.

O Λασκάρ-ε-Ταγίμπα προσδιορίστηκε ως Ξένος Τρομοκρατικός Οργανισμός τον Δεκέμβριο του 2001. Τον Απρίλιο του 2008, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσδιόρισαν τον Τζαμάτ-ουντ-Νταγουά ως Ξένο Τρομοκρατικό Οργανισμό. Παρομοίως τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν τον Τζαμάτ-ουντ-Νταγουά τρομοκρατικό οργανισμό τον Δεκέμβριο του 2008.