Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Φαρούκ αλ-Σούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Φαρούκ αλ-Σούρι είναι ο ηγέτης του τρομοκρατικού οργανισμού Χουράς αλ-Ντιν (HAD). Ο Αλ-Σούρι είναι βετεράνος μέλος της Αλ-Κάιντα (AQ), και είναι ενεργό μέλος στον τρομοκρατικό οργανισμό επί δεκαετίες. Ήταν παραστρατιωτικός εκπαιδευτής με τον ανώτερο ηγέτη της ΑΚ Σαίφ αλ-Αντλ στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 90, και εκπαίδευσε πολεμιστές για την ΑΚ στο Ιράκ από το 2003 έως το 2005. Ο Αλ-Σούρι ήταν κρατούμενος στον Λίβανο από το 2009 έως το 2013, και κατόπιν έγινε στρατιωτικός διοικητής του μετώπου αλ-Νούσραχ. Έφυγε από το αλ-Νούσραχ το 2016.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, το Υπουργείο Εξωτερικών κατονόμασε τον αλ-Σούρι ως Ειδικά Ορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

Η Χουράς αλ-Ντιν είναι μια ομάδα που σχετίζεται με την αλ-Κάιντα και η οποία εμφανίστηκε στη Συρία στις αρχές του 2018 αφότου πολλοί τομείς διασπάστηκαν από την Χαϊάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS). Οι ηγέτες του HAD, συμπεριλαμβανομένου και του αλ-Σούρι, παραμένουν πιστοί στην ΑΚ και στον ηγέτη της, Αϊμάν αλ-Ζαγουαχίρι.

Άλλη φωτογραφία του

Φαρούκ αλ-Σούρι
Salman Raouf Salman - Spanish