Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Φακέρ Μπέν Αμπντελαζίζ Μπουσόρα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Φακέρ Μπουσόρα, γνωστός επίσης και σαν Αμπού Γιουσίφ αλ-Τουνίσι, είναι Τυνήσιος με στενές σχέσεις με ριζοσπαστικά Ισλαμικά εξτρεμιστικά στοιχεία. Έχει εκπαιδευτεί από την Αλ-Κάϊντα και έχει δηλώσει τις προθέσεις του να γίνει μάρτυρας αυτοκτονίας. Ο Μπουσόρα είναι συνεργός του ύποπτου για πράξεις τρομοκρατίας Αμπντεραούφ Τζιντέη και οι δύο τους μπορεί να έχουν συνταξιδέψει στο παρελθόν.

Ο Μπουσόρα έφυγε από την γενέτειρά του Τυνησία το 1988 και μετοίκησε στη Γαλλία. Έφυγε από τη Γαλλία το 1991 και μετανάστευσε στο Μόντρεαλ του Καναδά κάνοντας τακτικά ταξίδια μεταξύ Καναδά και Τυνησίας κατά την δεκαετία του 1990. Ο Μπουσόρα έλαβε την Καναδική υπηκοότητα το 1999 και όταν βρίσκονταν στον Καναδά πήγαινε στο τζαμί Ασσούνα του Μόντρεαλ.

Ο Μπουσόρα έφυγε από τον Καναδά το 1999 και μπορεί να έκανε πάνω από ένα ταξίδι στο Αφγανιστάν μεταξύ 1999 και 2000. Εκπαιδεύτηκε από την Αλ Κάϊντα στο Αφγανιστάν και ακόλουθα επέστρεψε στον Καναδά.

Οι Αρχές ανησυχούν ότι ο Μπουσόρα μπορεί να προσπαθήσει να επιστρέψει στον Καναδά ή τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σχεδιασμό ή τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί να υποφέρει από σοβαρή ασθένεια και μπορεί να έχει κλονισμένη υγεία με αποτέλεσμα να έχει χάσει βάρος και να έχει αλλάξει η εξωτερική του εμφάνιση.