Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Κεμίλ Μπαγίκ

Αμοιβή μέχρι 4 εκατομμύρια δολάρια

Ο Κεμίλ Μπαγίκ είναι Εκτελεστικό Μέλος της Επιτροπής, ιδρυτικό μέλος και ανώτερος ηγέτης του ΡΚΚ. Ο Μπαγίκ έχει επίσης προσδιοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), γνωστό επίσης και ως Κόνγκρα-Τζελ είναι ένας περιφερειακός ενεργός τρομοκρατικός οργανισμός και έχει προσδιοριστεί από τις ΗΠΑ ως Αλλοδαπός Τρομοκρατικός Οργανισμός (FTO). Το ΡΚΚ έχει στοχεύσει αξιωματικούς της Τουρκικής κυβέρνησης, αστυνομικές και ασφαλιστικές δυνάμεις και τραυμάτισε και σκότωσε αδιάκριτα απλούς πολίτες. Το ΡΚΚ χρησιμοποιεί το δίκτυό του και τις εγκληματικές δραστηριότητές του σε όλη την Ευρώπη για να αποκτήσει όπλα και υλικά. Το ΡΚΚ έχει χρησιμοποιήσει βομβιστές αυτοκτονίας, αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (VBIED), και άλλες τρομοκρατικές τακτικές αδιάκριτα. Το ΡΚΚ στρατολογεί και προσηλυτίζει επίσης νεαρά άτομα, μερικές φορές με απαγωγή, και τους χρησιμοποιεί ως στρατευόμενους. Το 1993, το ΡΚΚ απήγαγε 19 τουρίστες από Δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αμερικανού και το 1995 δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό του ΡΚΚ.

Το 2015 και το 2016, το ΡΚΚ επέκτεινε τις επιθέσεις του στην Τουρκία, σε μητροπολιτικά κέντρα, και τουριστικούς προορισμούς στις Τουρκικές ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου. Τον Αύγουστο του 2016, η ομάδα πήρε την ευθύνη για μια επίθεση βομβαρδισμού αυτοκινήτου εναντίον του αστυνομικού αρχηγείου στο Σιρνάκ, που σκότωσε 11 και τραυμάτισε πάνω από 70 άτομα. Τον Ιούνιο του 2017, το ΡΚΚ επιτέθηκε σε στρατιωτική συνοδεία στην νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 στρατιώτες. Από το 2015, η ομάδα είναι υπεύθυνη για τους θανάτους περισσότερων από 1200 Τούρκων αξιωματικών ασφαλείας και πολιτών.

Άλλη φωτογραφία του

PKK Poster - English
PKK - Kurdish Poster
PKK - Turkish Poster