Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αμίρ Μοχαμάντ Σαίντ Αμπντάλ-Ραχμάν αλ-Μαούλα

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αλ, Μαούλα, γνωστός επίσης και ως Χατζή Αμπντάλα, είναι ο κύριος ηγέτης της ISIS. Ήταν ανώτερος ηγέτης τρομοκρατίας της προκάτοχης οργάνωσης της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI), και ανέβηκε σταθερά διαμέσου των βαθμίδων για να αναλάβει ρόλο ανώτατης ηγεσίας ως αναπληρωτής ηγέτης της ISIS.

Ως ένας από τους πιο ανώτερους ιδεολόγους της ISIS, ο Αλ-Μαούλα βοήθησε να οδηγήσει και να δικαιολογήσει την απαγωγή, την σφαγή και την εμπορία της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ και ήταν επίσης ηγέτης σε ορισμένες από τις παγκόσμιες τρομοκρατικές δραστηριότητες της ομάδας.

Ο Αλ-Μαούλα έγινε ηγέτης της ISIS μετά τον θάνατο του πρώην ηγέτη της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνάντι τον Οκτώβριο του 2019 κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ.

Η ISIS, γνωστή επίσης και ως Νταές, είχε ονομάσει τον αλ-Μπαγκνάντι ως «καλίφη» τον Ιούνιο του 2014, όταν οι δυνάμεις της κατάσχεσαν τον έλεγχο από τμήματα της Συρίας και του Ιράκ και κήρυξαν Ισλαμικό «χαλιφάτο». Πρόσφατα, η ISIS κέρδισε την υποταγή ομάδων τζιχαντιστών και ριζοσπαστικοποίησε άτομα σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας επιθέσεις παγκοσμίως.

Η αμοιβή αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην μάχη μας εναντίον της ISIS και των τμημάτων και δικτύων της παγκοσμίως. Καθώς η ISIS είναι ηττημένη στο πεδίο μάχης, είμαστε αποφασισμένοι να προσδιορίσουμε και να βρούμε τους ηγέτες της ομάδας ώστε ο παγκόσμιος συνασπισμός εθνών που πολεμά για να νικήσει την ISIS μπορεί να συνεχίσει να καταστρέφει τα υπολείμματα της ISIS και να αποτρέπει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της.

Άλλη φωτογραφία του

Mawla