Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αμίρ Μοχαμάντ Σαίντ Αμπντάλ-Ραχμάν αλ-Μαούλα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο αλ-Μαούλα, γνωστός επίσης και ως Χατζί Αμπντάλλα, είναι ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS). Ήταν θρησκευτικός λόγιος στον προηγούμενο οργανισμό της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI), και ανέβηκε σταδιακά και ανέλαβε ανώτερο ηγετικό ρόλο στην ISIS.

Ως ένας από τους ηγέτες ιδεολόγους της ISIS, ο Χατζί Αμπντάλλα βοήθησε στην προώθηση και δικαιολόγηση απαγωγής, σφαγής και εμπορίου της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ και πιστεύεται ότι ηγείται ορισμένων από των παγκοσμίων τρομοκρατικών επιχειρήσεων της ομάδας. Είναι πιθανός διάδοχος του ηγέτη της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Τον Ιούνιο του 2014, η ISIS, γνωστή επίσης και ως Νταές, κατέλαβε περιοχές στη Συρία και στο Ιράκ, αυταπείγγηλε ένα Ισλαμικό «χαλιφάτο» και ονόμασε τον Μπαγκντάνι «χαλίφη». Πρόσφατα, η ISIS κέρδισε την υποταγή τζιχαντικών ομάδων και ριζοσπαστικών ατόμων σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας επιθέσεις παγκοσμίως.

Η αμοιβή αυτή αποτελεί σημαντική στιγμή στη μάχη μας εναντίον της ISIS. Καθώς η ISIS νικάται στο πεδίο μάχης, είμαστε αποφασισμένοι να προσδιορίσουμε και να βρούμε τους ηγέτες της ομάδας ώστε η παγκόσμια συμμαχία εθνών που πολεμούν την ISIS να μπορέσει να συνεχίσει να καταστρέφει τα υπολείμματα της ISIS και να εμποδίσει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της.

Άλλη φωτογραφία του

Αμίρ Μοχαμάντ Σαίντ Αμπντάλ-Ραχμάν αλ-Μαούλα