Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αλί Άτγουα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο παραπάνω τρομοκράτης θεωρείται μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Λιβανική Χιζμπαλάχ

Στις 14 Ιουνίου 1985, τρομοκράτες έκαναν αεροπειρατεία της πτήσης 847 της TWA που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη, Ιταλία. Μετά από πτήση σε πολλαπλά μέρη, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βυρηττό όπου οι αεροπειρατές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δύτη του Αμερικανικού Ναυτικού Ρόμπερτ Στέθεμ και πέταξαν το πτώμα του στον αεροδιάδρομο.

Ο παραπάνω τρομοκράτης κατηγορείται για το ρόλο του στο σχεδιασμό, καθώς και για τη συμμετοχή του στις 14 Ιουνίου 1985 στην αεροπειρατεία επιβατικού αεροσκάφους. Η αεροπειρατεία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την επίθεση εναντίον πολλαπλών επιβατών και μελών του πληρώματος, και τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη.

Το άτομο που αναγράφεται παραπάνω έχει παραπεμφθεί σε δίκη με τις ακόλουθες κατηγορίες:

Συνομωσία για τη διάπραξη αεροπειρατείας, για τη λήψη ομήρων, για τη διάπραξη αεροπειρατείας που κατέληξε σε δολοφονία, για την παρεμβολή στο έργο αεροπορικού πληρώματος, για την τοποθέτηση καταστρεπτικής συσκευής σε αεροσκάφος, για την τοποθέτηση εκρηκτικών συσκευών σε αεροσκάφος κοντά σε ανθρώπους, και για την επίθεση εναντίον επιβατών και αεροπορικού πληρώματος˙ για αεροπειρατεία που κατέληξε σε δολοφονία˙ λήψη ομήρων˙ παρεμβολή στο έργο αεροπορικού πληρώματος˙ τοποθέτηση εκρηκτικών σε αεροσκάφος˙ τοποθέτηση καταστρεπτικής συσκευής σε αεροσκάφος˙ επίθεση σε αεροσκάφος με σκοπό τη διάπραξη αεροπειρατείας με επικίνδυνο όπλο που κατέληξε σε σοβαρές σωματικές ζημίες˙ και για συνέργεια και υποκίνηση.