Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

τον αμπου-μοχαμεντ αλ-σιμαλι (Abu-Muhammad al-Shimali)

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ανώτερος ηγέτης Συνόρων του Ισλαμικού Κράτους και του Λεβάντε (ISIL) Τιράντα ελ-Τζάρμπα, γνωστός περισσότερο ως Αμπού-Μοχάμεντ αλ-Σιμάλι, έχει συσχετιστεί με το ISIL, που ήταν γνωστό στο παρελθόν ως αλ-Κέιντα στο Ιράκ από το 2005. Τώρα υπηρετεί ως αξιωματικός κλειδί στην Επιτροπή Μετανάστευσης και Επιμελητείας του ISIL, και είναι υπεύθυνος για να διευκολύνει το ταξίδι ξένων τρομοκρατών μαχητών κυρίως μέσω της Γκαζιαντέπ, Τουρκίας και στην συνοριακή πόλη Τζαραμπούλους στη Συρία, που ελέγχεται από το ISIL. Ο Αλ-Σιμαλί και η Επιτροπή Μετανάστευσης και Επιμελητείας συντονίζουν δραστηριότητες λαθρεμπορίου, χρηματοοικονομικές μεταφορές, και την κίνηση επιμελητείας στη Συρία και στο Ιράκ από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, και την Αραβική Χερσόνησο. Το 2014, ο Αλ-Σιμαλί διευκόλυνε το ταξίδι από την Τουρκία στη Συρία για υποψήφιους μαχητές του ISIL από την Αυστραλία, την Ευρώπη, και τη Μέση Ανατολή, και διαχειρίστηκε το κέντρο επεξεργασίας του ISIL για νέες στρατολογήσεις στο Αζάζ της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Παγκόσμιος Συνασπισμός περισσότερων από 60 διεθνών συνεργατών έχουν αναλάβει τη δέσμευση για την ταπείνωση και την τελική ήττα του ISIL. Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί πολλαπλές, αμοιβαία ενισχυμένες γραμμές προσπάθειας. Μια από τις γραμμές κλειδιά προσπάθειας του Συνασπισμού είναι η αναχαίτιση της ροής ξένων τρομοκρατών μαχητών. Αυτή η προσέγγιση συνδυάζει το γραφείο εσωτερικής ασφάλειας, το τμήμα δικαιοσύνης, το γραφείο πληροφοριών, τους διπλωμάτες, το στρατό, την οικοδόμηση χωρητικότητας και τις προσπάθειες ανταλλαγής πληροφοριών.

Περισσότεροι από 25.000 ξένοι τρομοκράτες μαχητές από 100 χώρες ταξίδεψαν στο Ιράκ και στη Συρία. Τα πεδία μάχης στο Ιράκ και στη Συρία παρέχουν ξένους τρομοκράτες μαχητές με πείρα μάχης, όπλα και εκπαίδευση στις εκρηκτικές ύλες, καθώς και πρόσβαση σε τρομοκρατικά δίκτυα που ενδέχεται να προγραμματίζουν επιθέσεις με στόχο τη Δύση. Η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ξένους τρομοκράτες μαχητές αύξησε τη συνεργασία μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ και διεθνών συνεργατών, που θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διακόψουν τη ροή μαχητών και να νικήσουν τελικά το ISIL.