Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αβδουλλάχ Αχμέτ Αβδουλλάχ

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπνούλα είναι ανώτερος ηγέτης της αλ-Κέιντα και μέλος του συμβουλίου ηγετών της αλ-Κέιντα, το «ματζλίς αλ-σούρα». Ο Αμπντούλα είναι έμπειρος οικονομικός διευθυντής, οργανωτής και σχεδιαστής για την αλ-Κέιντα.

Ο Αμπντούλα κατηγορήθηκε από κριτική επιτροπή τον Νοέμβριο του 1998 για τον ρόλο του στους βομβαρδισμούς των πρεσβειών των ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου 1998, στο Νταρ ες Σαλαάμ, στην Τανζανία και στο Ναϊρόμπι, Κένυα. Οι επιθέσεις σκότωσαν 224 πολίτες και τραυμάτισαν περισσότερα από άλλα 5.000 άτομα.

Κατά τη δεκαετία του 1990, ο Αμπντούλε παρείχε στρατιωτική εκπαίδευση σε μυστικούς πράκτορες της αλ-Κέιντα, καθώς και σε μέλη φυλής από τη Σομαλία που πολέμησαν εναντίον των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Μογκαντίσου κατά τη διάρκεια της Αποστολής Επαναφορά Ελπίδας. Από το 1996-1998, ήταν επικεφαλής στρατοπέδων εκπαίδευσης της αλ-Κέιντα στο Αφγανιστάν.

Μετά τους βομβαρδισμούς στις πρεσβείες, ο Αμπντούλα μετακόμισε στο Ιράν υπό την προστασία του Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος Φυλάκων (IRGC). Το 2003 οι Ιρανικές αρχές τον έθεσαν μαζί με άλλους ηγέτες της αλ-Κέιντα σε περιορισμό κατ’ οίκον. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Αμπντούλα και άλλοι ηγέτες της αλ-Κέιντα απελευθερώθηκαν από την Ιρακινή φυλάκιση ως ανταλλαγή με έναν Ιρανό διπλωμάτη που είχε απαγάγει η αλ-Κέιντα στην Υεμένη.

Άλλη φωτογραφία του

Φωτογραφία του Αβδουλλάχ Αχμέτ Αβδουλλάχ
English AAA and SaA PDF