Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αμπντούλ Γουαλί

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπντούλ Γουαλί είναι ο ηγέτης του Τζαμαάτ ουλ-Αράρ (JuA), μιας στρατιωτικής ομάδας που σχετίζεται με το Τερίκ-ε-Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ). Αναφέρεται ότι διεξάγει επιχειρήσεις από τις περιοχές Νανγκαρχάρ και Κουνάρ στο Αφανιστάν.

Υπό την ηγεσία του Γουαλί, το JuA έγινε ένα από τα πιο ενεργά δίκτυα του ΤΤΡ στην περιοχή Πουντσάμπ και ισχυρίστηκε ότι διεξήγε πολλαπλούς βομβαρδισμούς αυτοκτονιών και άλλες επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν.

Τον Μάρτιο του 2016, το JuA διεξήγαγε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα δημόσιο πάρκο στο Λαχόρ του Πακιστάν, και κατά την οποία σκοτώθηκαν 75 άτομα και τραυματίστηκαν 340.

Τον Αύγουστο του 2015, το JuA πήρε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πουντσάμπ που σκότωσε τον Υπουργό Εσωτερικών του Πουντσάμπ, Σουζά Κανζαντά και 18 από τους υποστηρικτές του.

Ο Γουαλί είναι γνωστός επίσης και ως Ομάρ Καλίντ Κορασάνι. Γεννήθηκες στην περιοχή Μοχμάντ, στο Πακιστάν και πιστεύεται ότι είναι 30 και κάτι ετών. Ήταν παλαιότερα δημοσιογράφος και ποιητής και σπούδασε σε πολλά μαντράσας στο Καράτσι.

Άλλη φωτογραφία του

Αμπντούλ Γουαλί