Καταζητείται
Πληροφορίες που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη…

Αμπντεραούφ Μπέν Χαμπίμπ Τζιντέη

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπντεραούφ Τζιντέη, γνωστός επίσης και σαν Φαρούκ αλ-Τουνίσι έχει μακρύ ιστορικό σχέσεων με εξτρεμιστές. Έχει συνδεθεί με τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα και έχει αναμιχθεί σε σχέδια για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπειρατείας/τρομοκρατίας. Ο Τζιντέη είναι συνεργός του ύποπτου για πράξεις τρομοκρατίας Φακέρ Μπουσόρα και οι δύο τους μπορεί να έχουν συνταξιδέψει στο παρελθόν.

Ο Τζιντέη έφυγε από την γενέτειρά Τυνησία το 1991 και μετανάστευσε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έγινε Καναδός υπήκοος το 1995. Κατά την παραμονή του στον Καναδά ο Τζιντέη σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Καναδά και πήγαινε στο τζαμί Ασσούνα του Μόντρεαλ.

Ο Τζιντέη έφυγε από τον Καναδά το 1999 και μέχρι το 2000 εκπαιδεύτηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Πήρε μέρος σε μάχες εναντίον της Αφγανικής Βόρειας Συμμαχίας και έγραψε μία επιστολή αυτοκτονίας καταγράφοντας τις προθέσεις του να γίνει μάρτυρας της τζιχάντ. Εκείνον τον καιρό ο Τζιντέη εμφανίστηκε επίσης σε γνωστό βίντεο μαρτυρίας που αργότερα βρέθηκε στο σπίτι ηγετικού στελέχους της Αλ Κάϊντα το 2001.

Μετά από την επιστροφή του στο Μόντρεαλ το 2001, ο Τζιντέη ήρθε σε επαφή με εξτρεμιστές για διαφώτιση σχετικά με τον τρόπο συμπόρευσης με τη τζιχάντ. Ακόλουθα ο Τζιντέη έφυγε από τον Καναδά. Οι Αρχές ακόμη ανησυχούν ότι ο Τζιντέη μπορεί να προσπαθήσει να επιστρέψει στον Καναδά ή τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σχεδιασμό ή τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Άλλη φωτογραφία του

Φωτογραφία του Αμπντεραούφ Μπέν Χαμπίμπ Τζιντέη
Φωτογραφία του Αμπντεραούφ Μπέν Χαμπίμπ Τζιντέη