ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον Μαουλάνα Φαζλούλα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μαουλάνα Φαζλούλα είναι ο ηγέτης του Τερίκ-ε-Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ), μια τρομοκρατική οργάνωση με βάση τις φυλετικές περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικού Πακιστάν. Το ΤΤΡ έχει διατηρήσει ιστορικά στενές επαφές με την αλ-Κέιντα.

Από τότε που καθορίστηκε από την κεντρική επιτροπή σούρα της ομάδας το Νοέμβριο του 2013, ο Φαζλούλα έχει οργανώσει και διευθύνει πολλές επιθέσεις του ΤΤΡ εναντίον Πακιστανικών ενδιαφερόντων και έχει κατηγορήσει δημοσίως τις Ηνωμένες Πολιτείες για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της ομάδας.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι πράκτορες του Φαζλούλα διεξήγαν την πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν όταν οι πράκτορες του σκότωσαν 151 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 130 παιδιά, κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον του Στρατιωτικού Δημόσιου Σχολείου στο Πεσαγουάρ, Πακιστάν.

(Πλήρες κείμενο »)

Αμπντούλ Γουαλί

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπντούλ Γουαλί είναι ο ηγέτης του Τζαμαάτ ουλ-Αράρ (JuA), μιας στρατιωτικής ομάδας που σχετίζεται με το Τερίκ-ε-Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ). Αναφέρεται ότι διεξάγει επιχειρήσεις από τις περιοχές Νανγκαρχάρ και Κουνάρ στο Αφανιστάν.

Υπό την ηγεσία του Γουαλί, το JuA έγινε ένα από τα πιο ενεργά δίκτυα του ΤΤΡ στην περιοχή Πουντσάμπ και ισχυρίστηκε ότι διεξήγε πολλαπλούς βομβαρδισμούς αυτοκτονιών και άλλες επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν.

Τον Μάρτιο του 2016, το JuA διεξήγαγε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα δημόσιο πάρκο στο Λαχόρ του Πακιστάν, και κατά την οποία σκοτώθηκαν 75 άτομα και τραυματίστηκαν 340.

(Πλήρες κείμενο »)

Μανγκάλ Μπα

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μανγκάλ Μπα είναι ο ηγέτης του Λασκάρ-ε-Ισλάμ, μιας στρατιωτικής ομάδας που σχετίζεται με το Τερίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (ΤΡΡ). Η ομάδα του έχει εισοδήματα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές, επιδρομές σε συνοδείες του ΝΑΤΟ, και φόρους από διαμετακόμιση μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Ο Μπα είναι ο ηγέτης του Λασκάρ-ε-Ισλάμ από το 2006 και έχει αλλάξει πολλές φορές συμμαχίες για να προστατεύσει τους παράνομους πόρους εισοδημάτων ενώ ενισχύει μια ακραία έκδοση του Ντεομπάντι Ισλάμ στις περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικού Πακιστάν τις οποίες έχει υπό τον έλεγχό του, και ιδιαίτερα την Περιοχή Νανγκαρχάρ στο Αφγανιστάν.

Γεννήθηκε στην περιοχή Κυμπέρ, στο Πακιστάν και πιστεύεται ότι είναι 40 και κάτι ετών. Ο Μπα είναι μέλος της φυλής Αφρίντι. Σπούδασε σε μαντράσα για αρκετά χρόνια και αργότερα πολέμησε μαζί με στρατιωτικές ομάδες στο Αφγανιστάν.

(Πλήρες κείμενο »)

Αλάμ Αμάντ αλ-Ταμίνι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ιορδανή πολίτης, Αλάμ Αμάντ αλ-Ταμίνι γνωστός και ως «Καλτί» και «Χαλάτι», είναι καταδικασμένη τρομοκράτης ενεργός της ΧΑΜΑΣ.

Στις 9 Αυγούστου 2001, η αλ-Ταμίνι μετέφερε μια βόμβα και έναν βομβιστή αυτοκτονίας της ΧΑΜΑΣ σε μια πιτσαρία γεμάτη κόσμο στην Ιερουσαλήμ, όπου ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και επτά παιδιών. Σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί πολίτες στην επίθεση – η Τζούντιθ Σοσάνα Γκρίνμπαουμ, μια έγκυος δασκάλα 31 ετών από το Νιού Τζέρσεϋ, και η Μάλκα Τσάνα Ροθ, 15 ετών. Τραυματίστηκαν πάνω από 120 άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων Αμερικανών. Η ΧΑΜΑΣ ανέλαβε την ευθύνη για το βομβαρδισμό.

(Πλήρες κείμενο »)

τον Ταλάλ Χαμίγια (Talal Hamiyah)

Αμοιβή μέχρι 7 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ταλάλ Χαμίγια είναι ο επικεφαλής του Οργανισμού Εξωτερικής Ασφαλείας Χεζμπολάχ (ESO), που διατηρεί οργανωμένα κύτταρα παγκοσμίως. Ο ESO είναι το στοιχείο του Χεζμπολάχ που είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, το συντονισμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός του Λιβάνου. Οι επιθέσεις έχουν στοχεύσει κυρίως Ισραηλινούς και Αμερικανούς.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε τον Ταλάλ Χαμίγια, στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ως Ειδικά Ονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT), σύμφωνα με την Εκτελεστική Εντολή 13224 για την παροχή υποστήριξης στις τρομοκρατικές δραστηριότητες του Χεζμπολάχ στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

(Πλήρες κείμενο »)

Τον Φουάντ Σουκρ (Fuad Shukr)

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Φουάντ Σουκρ είναι επί χρόνια ο ανώτερος σύμβουλος στρατιωτικών υποθέσεων του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασράλα στη Χεζμπολάχ. Ο Σουκρ είναι ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ και ο στρατιωτικός ηγέτης των δυνάμεων Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Υπηρετεί στο ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Χεζμπολάχ, το Συμβούλιο Τζιχάντ.

Οι δραστηριότητες του Σουκρ για και εκ μέρους της Χεζμπολάχ εκτελούνται εδώ και 30 χρόνια. Ήταν στενός συνεργάτης του αποθανόντος ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνιγιά. Ο Σουκρ έπαιξε κύριο ρόλο στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση βομβαρδισμού στις 23 Οκτωβρίου 1983, στο Στρατόπεδο Αμερικανών Πεζοναυτών στη Βηρυτό, στο Λίβανο, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 241 Αμερικανοί στρατιώτες.

(Πλήρες κείμενο »)

Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι (Muhammad al-Jawlani)

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι, γνωστός επίσης και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ-Γκολάνι, γνωστός επίσης και ως Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, είναι ο ανώτερος ηγέτης του τρομοκρατικού οργανισμού, αλ-Νουσρά Φροντ (ANF), ο Συριακός κλάδος της αλ-Κέιντα. Τον Απρίλιο του 2013, ο αλ-Τζαουλάνι υποσχέθηκε πίστη στην αλ-Κέιντα και στον ηγέτη της Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι. Τον Ιούλιο του 2016, ο αλ-Τζαουλάνι εξύμνησε την αλ-Κέιντα και τον αλ-Ζαουαχίρι σε ένα βίντεο ονλάιν και δήλωσε ότι η ANF άλλαξε το όνομά της σε Τζαμπάτ Φαθ Αλ Σαμ («Κατάκτηση του Μετώπου Εγγύς Ανατολής»). Υπό την ηγεσία του αλ-Τζαουλάνι, η ANF διέπραξε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη τη Συρία, που συχνά είχαν στόχο τους άμαχους. Τον Απρίλιο του 2015, η ANF απήγαγε, σύμφωνα με αναφορές, και αργότερα άφησε, περίπου 300 άμαχους Κούρδους από ένα σημείο ελέγχου στη Συρία. Τον Ιούνιο του 2015, η ANF ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή 20 πολιτών στο χωριό Ντρουζ Καλμπ Λαουζέ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. (Πλήρες κείμενο »)

Το φόνο του Joel Wesley Shrum

Ταίζ, Υεμένη | 18 Μαρτίου 2012

Στις 18 Μαρτίου 2012, ο Shrum, 29 ετών, σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά, στο Ταίζ, Υεμένη, από έναν οπλοφόρο που βρισκόταν επάνω στο πίσω μέρος μιας μοτοσυκλέτας που είχε σταματήσει δίπλα από το αυτοκίνητό του. Την εποχή που πέθανε, ο Shrum εργαζόταν στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ως διαχειριστής και καθηγητής Αγγλικών. Ζούσε στην Υεμένη με τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά. Λίγες μέρες πριν από την επίθεση, πήρε την ευθύνη για το φόνο ο τρομοκρατικός οργανισμός αλ-Κέιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP). Το Πρόγραμμα του Τμήματος Αμοιβών για Δικαιοσύνη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή στην καταδίκη των ατόμων που διέπραξαν, σχεδίασαν, ή βοήθησαν στη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη Shrum. (Πλήρες κείμενο »)

Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι

Αμοιβή μέχρι 25 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάτι, γνωστός επίσης και ως Αμπού Ντουά, γνωστός επίσης και ως ‘Αγουάντ Ιμπραχίμ ‘Αλί αλ-Μπαντρί, είναι ο ανώτερος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL). Η απειλή που ενέχει ο αλ-Μπαγκντάντι έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσφερε 10 εκατομμύρια δολάρια αρχικά το 2011 ως αμοιβή για πληροφορίες που βοηθούν στην ανεύρεση του, στη σύλληψή του ή στην καταδίκη του. Τον Ιούνιο του 2014, η ISIL (γνωστή επίσης και ως Ντα’ες) πήρε τον έλεγχο σε μερικά μέρη της Συρίας και του Ιράκ, κήρυξη την ίδρυση Ισλαμικού καλιφάτου, και ονόμασε τον αλ-Μπαγκντάτι ως χαλίφη. Πρόσφατα, η ISIL κέρδισε την υποταγή ομάδων τζιχαντιστών και ριζοσπαστικών ατόμων σε όλο τον κόσμο, και έχει προτρέψει επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Πλήρες κείμενο »)

Γκουλμουροντ Καλιμοφ (Gulmurod Khalimov)

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Πρώην συνταγματάρχης ειδικών αποστολών στο Τατζικιστάν, διευθυντής αστυνομίας και ελεύθερος σκοπευτής στο σταρό, ο Γκουλμουρόντ Καλίμοφ είναι μέλος και στρατολογητής του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντ (ISIL). Ήταν ο αρχηγός μιας παραστρατιωτικής μονάδας στο Υπουργείο Εσωτερικών του Τατζικιστάν. Ο Καλίμοφ εμφανίστηκε σε βίντεο προπαγάνδας επιβεβιαιώνοντας ότι πολεμά για το ISIL και έχει καλέσει δημοσίως να γίνεται βίαιες ενέργειες κατά των Αμερικανών. (Πλήρες κείμενο »)

τον αμπου-μοχαμεντ αλ-σιμαλι (Abu-Muhammad al-Shimali)

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ανώτερος ηγέτης Συνόρων του Ισλαμικού Κράτους και του Λεβάντε (ISIL) Τιράντα ελ-Τζάρμπα, γνωστός περισσότερο ως Αμπού-Μοχάμεντ αλ-Σιμάλι, έχει συσχετιστεί με το ISIL, που ήταν γνωστό στο παρελθόν ως αλ-Κέιντα στο Ιράκ από το 2005. Τώρα υπηρετεί ως αξιωματικός κλειδί στην Επιτροπή Μετανάστευσης και Επιμελητείας του ISIL, και είναι υπεύθυνος για να διευκολύνει (Πλήρες κείμενο »)

Διακίνηση πετρελαίου και αρχαιοτήτων προς όφελος του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)

Το πρόγραμμα Αμοιβής για Δικαιοσύνη προσφέρει αμοιβή έως $5 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σημαντική διάσπαση της πώλησης ή / και του εμπορίου πετρελαίου και αρχαιοτήτων από, για, εκ μέρους, ή προς όφελος της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL), επίσης γνωστό με το Αραβικό ακρώνυμο DAESH. (Πλήρες κείμενο »)