ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μουχαμάντ Αμπάταϊ, (Αμπντ Αλ-Ραχμάν Αλ Μαγκρέμπι)

Αμοιβή μέχρι 7 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μουχαμάντ Αμπάταϊ γνωστός ως Αμπντ Αλ-Ραχμάν Αλ Μαγκρέμπι είναι βασικός ηγέτης της Αλ Κάιντα με έδρα το Ιράν. Ο Αλ Μαγκρέμπι είναι ο εδώ και πολλά χρόνια διευθυντής του βραχίονα μέσων της Αλ Κάιντα, Αλ Σαχάμπ και είναι ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

Έγγραφα που ανακτήθηκαν από τη στρατιωτική επιχείρηση του 2011 εναντίον του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν δείχνουν ότι ο Μαγκρέμπι υπήρξε ανερχόμενο αστέρι στην Αλ Κάιντα για πολλά χρόνια.

(Πλήρες κείμενο »)

Εξωτερική Παρέμβαση στις Εκλογές

Το πρόγραμμα του Τμήματος Επικηρύξεων για τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προσφέρει ανταμοιβή έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό ατόμου, που ενεργεί υπό την καθοδήγηση ή υπό τον έλεγχο ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνοντας σε ομοσπονδιακές, πολιτειακές ή τοπικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παραβιάζει την ενότητα 1030 του τίτλου 18. Ορισμένες κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις, που στοχεύουν σε υποδομές εκλογών ή καμπάνιας, μπορεί να αντιβαίνουν στον Νόμο περί Ηλεκτρονικής Απάτης και Kατάχρησης, της παραγράφου 18 USC § 1030, που ποινικοποιεί μη εξουσιοδοτημένες ηλεκτρονικές εισβολές και άλλες μορφές ηλεκτρονικής απάτης. Το καταστατικό απαγορεύει, μεταξύ άλλων αδικημάτων, τη μη εξουσιοδοτημένη ηλεκτρονική πρόσβαση για λήψη πληροφοριών και μετάδοσή τους σε μη εξουσιοδοτημένους παραλήπτες.

(Πλήρες κείμενο »)

Τζούνζο Οκούνταρα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Στις 14 Απριλίου 1988, εξερράγη ένα αυτοκίνητο-βόμβα έξω από το USO Club στη Νάπολη της Ιταλίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε άτομα περιλαμβανομένης μιας Αμερικανίδας στρατιωτίνας, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 15 συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών. Στις 9 Απριλίου 1993, ασκήθηκε δίωξη στις ΗΠΑ εναντίον του Τζούντζο Οκουντάϊρα, που ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ιαπωνικός Ερυθρός Στρατός (JRA) για τη βομβιστική επίθεση στη Νάπολη. Ο Οκουντάϊρα είναι επίσης ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Ρώμη τον Ιούνιο του 1987.

(Πλήρες κείμενο »)

Sajid Mir

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Sajid Mir, ανώτατο μέλος της ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης Lashkar-e-Tayyiba (LeT) με έδρα το Πακιστάν, καταζητείται για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2008 στη Βομβάη της Ινδίας. Το πρόγραμμα Rewards for Justice προσφέρει αμοιβή έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη ή την καταδίκη, σε οποιαδήποτε χώρα, του Sajid Mir για τον ρόλο του σε αυτές τις επιθέσεις.

Από τις 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2008, δέκα εκπαιδευμένοι τρομοκράτες της LeT πραγματοποίησαν σειρά συντονισμένων επιθέσεων εναντίον πολλαπλών στόχων στη Βομβάη της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων δύο πολυτελών ξενοδοχείων (το Taj Mahal Palace και The Oberoi), το Leopold Café, το Nariman (Chabad) House και τον σιδηροδρομικό σταθμό Chhatrapati Shivaji Terminus, σκορπώντας τον θάνατο σε περίπου 170 άτομα. Έξι Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, οι Ben Zion Chroman, Gavriel Holtzberg, Sandeep Jeswani, Alan Scherr, Naomi Scherr και Aryeh Leibish Teitelbaum.

(Πλήρες κείμενο »)

Απαγωγή του Mark Randall Frerichs

Καμπούλ, Αφγανιστάν | Φεβρουάριος 2020

Ο Mark Frerichs απήχθη στις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Τη στιγμή της απαγωγής του διέμενε στην Καμπούλ. Μετακόμισε στο Αφγανιστάν γύρω στο 2010 και εργάστηκε σε κατασκευαστικά έργα σε όλη τη χώρα.

Ο Frerichs είναι λευκός άντρας, με ύψος 180 εκατοστά και ζυγίζει 86 κιλά. Έχει ανοιχτά καστανά μαλλιά που φαίνονται σαν φαλάκρας και μπορούν να ξυριστούν, έχει καστανά μάτια και μια ουλή μιας ίντσας στο αριστερό του μάγουλο. Την τελευταία φορά που τον είδε κάποιος φορούσε μαύρες μπότες, πράσινο παντελόνι, πράσινο σακάκι και ασημένιο μαντήλι.

(Πλήρες κείμενο »)

Απαγωγή του Paul Edwin Overby, Jr.

Πόλη Khost Αφγανιστάν | Μάιος 2014

Στα μέσα Μαΐου του 2014, ο Paul Edwin Overby, Jr., Αμερικανός συγγραφέας, εξαφανίστηκε στην επαρχία Khost του Αφγανιστάν, όπου διεξήγαγε έρευνα για ένα αυτο-συγγραφικό βιβλίο. Πριν από την εξαφάνισή του, ο Overby ανέφερε ότι σχεδίαζε να διασχίσει τα σύνορα στο Πακιστάν για να συνεχίσει την έρευνά του.

Ο Overby είναι λευκός άντρας, με ύψος 175 εκατοστά και ζυγίζει 77 κιλά. Έχει άσπρα μαλλιά που μπορεί να είναι ξυρισμένα και έχει καστανά μάτια. Ο Overby πάσχει από μία ασθένεια στο εσωτερικό του αυτιού που απαιτεί θεραπεία και φάρμακα Την τελευταία φορά που τον είδε κάποιος στην πόλη Khost του Αφγανιστάν ήταν στα μέσα Μαΐου του 2014, καθώς διεξήγαγε έρευνα για την προώθηση ενός νέου αυτο-συγγραφικού βιβλίου.

(Πλήρες κείμενο »)

Αμίρ Μοχαμάντ Σαίντ Αμπντάλ-Ραχμάν αλ-Μαούλα

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αλ, Μαούλα, γνωστός επίσης και ως Χατζή Αμπντάλα, είναι ο κύριος ηγέτης της ISIS. Ήταν ανώτερος ηγέτης τρομοκρατίας της προκάτοχης οργάνωσης της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI), και ανέβηκε σταθερά διαμέσου των βαθμίδων για να αναλάβει ρόλο ανώτατης ηγεσίας ως αναπληρωτής ηγέτης της ISIS.

Ως ένας από τους πιο ανώτερους ιδεολόγους της ISIS, ο Αλ-Μαούλα βοήθησε να οδηγήσει και να δικαιολογήσει την απαγωγή, την σφαγή και την εμπορία της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ και ήταν επίσης ηγέτης σε ορισμένες από τις παγκόσμιες τρομοκρατικές δραστηριότητες της ομάδας.

(Πλήρες κείμενο »)

Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς

Το Πρόγραμμα Αμοιβών για Δικαιοσύνη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή έως 15 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν (IRGC) και των κλάδων του, συμπεριλαμβανομένων και των Δυνάμεων IRGC-Quds (IRGC-QF). Το IRGC έχει χρηματοδοτήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Το IRGC-QF είναι ο ηγέτης των τρομοκρατικών επιχειρήσεων του Ιράν έξω από το Ιράν μέσω των εντολοδόχων του, όπως οι Χεζμπολάχ και οι Χαμάς.

Το Υπουργείο προσφέρει αμοιβές για πληροφορίες σχετικά με τις πηγές εισοδημάτων των IRGC, IRGC-QF, των κλάδων τους ή των σημαντικών μηχανισμών που διευκολύνουν τα οικονομικά τους και οι οποίοι περιλαμβάνουν:

(Πλήρες κείμενο »)

Τζεχάντ Σεργουάν Μουστάφα

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζεχάντ Σεργουάν Μουσταφά, γνωστός επίσης ως Αχμέντ Γκούρι, Ανουάρ αλ-Αμρίκι, ή Εμίρ Ανουάρ είναι Αμερικανός πολίτης πρώην κάτοικος Καλιφόρνιας. Εκτέλεσε διάφορες εργασίες για την αλ-Σαμπάμπ, περιλαμβανομένης και της εργασίας ως εκπαιδευτής σε στρατόπεδο και ηγέτης ξένων πολεμιστών. Έχει επίσης ικανότητες στις δραστηριότητες μέσων ενημέρωσης της ομάδας. Ο Μουσταφά είναι Αμερικανός πολίτης που έζησε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας προτού μετακομίσει στη Σομαλία το 2005. Ίσως έχει επισκεφτεί ή μπορεί να επισκεφτεί τις ακόλουθες περιοχές: Σομαλία, Γέμεν, Αιθιοπία, Κένυα, και άλλες Αφρικανικές χώρες.

Ο Μουσταφά είναι στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI, και ψάχνετε από το FBI για τις ισχυριζόμενες τρομοκρατικές του ενέργειες. Στις 9 Οκτωβρίου 2009, εκδόθηκε ομοσπονδιακό ένταλμα σύλληψης για τον Μουσταφά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Νότια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας. Ο Μουσταφά κατηγορείται για τα ακόλουθα εγκλήματα: συνωμοσία για την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες και παροχής υλικής υποστήριξης σε ξένο τρομοκρατικό οργανισμό.

(Πλήρες κείμενο »)

Σαάντ μπιν Ατέφ αλ-Ολάκι

Αμοιβή μέχρι 6 εκατομμύρια δολάρια

Το πρόγραμμα Αμοιβές για Δικαιοσύνη προσφέρει έως 6 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στην ταυτοποίηση ή στην εντόπιση του Σαάντ μπιν Ατέφ αλ-Ολάκι. Ο Αλ-Ολάκι είναι ο εμίρης AQAP του Σαμπγουά, μια επαρχία στην Υεμένη. Έχει καλέσει δημόσια να γίνουν επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας.

(Πλήρες κείμενο »)

Ιμπραχίμ Αχμέντ Μαχμούντ αλ-Κόσι

Αμοιβή μέχρι 4 εκατομμύρια δολάρια

Το πρόγραμμα Αμοιβές για Δικαιοσύνη προσφέρει έως 4 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στην ταυτοποίηση ή στην εντόπιση του Ιμπραχίμ Αχμέντ Μαχμούντ αλ-Κόσι. Ο Αλ-Κόσι είναι μέρος της ηγετικής ομάδας που βοηθά τον τωρινό «εμίρη» της AQAP. Από το 2015, σε υλικά στρατολόγησης της ΑQAP και ενθάρρυνε ατομικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών σε προπαγάνδα ονλάιν. Έγινε μέλος της AQAP το 2014, αλλά ήταν ενεργό μέλος της αλ-Κέιντα για δεκαετίες και εργάστηκε άμεσα για τον Οσάμα μπιν Λάντεν για πολλά χρόνια. Ο Αλ-Κόσι συλλήφθηκε στο Πακιστάν τον Δεκέμβριο του 2001 προτού μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο Μπέι. Δήλωσε ένοχος το 2010 ενώπιον στρατιωτικής επιτροπής για συνωμοσία με την αλ-Κέιντα και για την παροχή υλικών σε τρομοκρατία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν ελεύθερο τον αλ-Κόσι και τον επέστρεψαν στο Σουδάν το 2012 σύμφωνα με προδικαστική συμφωνία.

(Πλήρες κείμενο »)

Εξαφάνιση του Ρόμπερτ Α. Λέβινσον

Κις Άϊλαντ, Ιράν | 9 Μαρτίου 2007

Η Rewards for Justice προσφέρει αμοιβή έως και 20.000.000 $ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, την ανάκτηση και την επιστροφή του Robert A. Levinson. Η απόλυτη εμπιστευτικότητα είναι δεδομένη και μπορεί να είναι διαθέσιμη μετεγκατάσταση. Εάν έχετε πληροφορίες, επικοινωνήστε με την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ, το FBI ή στείλτε email στη διεύθυνση [email protected]

(Πλήρες κείμενο »)

Ενέδρα στη Νιγηρία το 2017

Τόνγκο Τόνγκο, Νιγηρία | 4 Οκτωβρίου 2017

Στις 4 Οκτωβρίου 2017, μαχητές που συνδέονταν με την ISIS-Μεγάλη Σαχάρα (ISIS-GS) έστησαν ενέδρα σε ομάδα Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ – στη Νιγηρία για να εκπαιδεύσουν, συμβουλεύσουν και βοηθήσουν τις Νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις στην καταπολέμηση τρομοκρατών – και στη σύνδεση Νιγηριανών δυνάμεων κοντά στο χωριό Τόνγκο Τόνγκο, στη Νιγηρία κοντά στα σύνορα με το Μάλι. Η επίθεση της ISIS-GS είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών και τεσσάρων Νιγηριανών στρατιωτών. Άλλοι δύο Αμερικανοί και οκτώ Νιγηριανοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Στις 12 Ιανουαρίου 2018, ο ηγέτης της ISIS-GS Αντνάν Αμπού Ουαλίντ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα.

Το πρόγραμμα Αμοιβών για Δικαιοσύνη προσφέρει αμοιβή έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη ή στην καταδίκη σε οποιαδήποτε χώρα κάθε ατόμου που φέρει ευθύνη για αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια.

(Πλήρες κείμενο »)

Φαρούκ αλ-Σούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Φαρούκ αλ-Σούρι είναι ο ηγέτης του τρομοκρατικού οργανισμού Χουράς αλ-Ντιν (HAD). Ο Αλ-Σούρι είναι βετεράνος μέλος της Αλ-Κάιντα (AQ), και είναι ενεργό μέλος στον τρομοκρατικό οργανισμό επί δεκαετίες. Ήταν παραστρατιωτικός εκπαιδευτής με τον ανώτερο ηγέτη της ΑΚ Σαίφ αλ-Αντλ στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 90, και εκπαίδευσε πολεμιστές για την ΑΚ στο Ιράκ από το 2003 έως το 2005. Ο Αλ-Σούρι ήταν κρατούμενος στον Λίβανο από το 2009 έως το 2013, και κατόπιν έγινε στρατιωτικός διοικητής του μετώπου αλ-Νούσραχ. Έφυγε από το αλ-Νούσραχ το 2016.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, το Υπουργείο Εξωτερικών κατονόμασε τον αλ-Σούρι ως Ειδικά Ορισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη υπό το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

(Πλήρες κείμενο »)

Σαμί αλ-Ουραίντι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαμί αλ-Ουραίντι είναι ανώτερος επίσημος σαρία της Χουράς αλ-Ντιν (HAD). Ο Αλ-Ουραίντι ήταν μπλεγμένος με τρομοκρατικές συνωμοσίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Ο Αλ-Ουραίντι είναι μέλος της σούρα του HAD, που αποτελεί το ανώτερο σώμα λήψης αποφάσεων. Ο Αλ-Ουραίντι ήταν ο ανώτατος επίσημος σαρία του Μετώπου αλ-Νουσράχ από το 2014 έως το 2016, και έφυγε από την ομάδα το 2016.

Η Χουράς αλ-Ντιν είναι μια ομάδα που σχετίζεται με την αλ-Κάιντα και η οποία εμφανίστηκε στη Συρία στις αρχές του 2018 αφότου πολλοί τομείς διασπάστηκαν από την Χαϊάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS). Οι ηγέτες του HAD, συμπεριλαμβανομένου και του αλ-Σούρι, παραμένουν πιστοί στην ΑΚ και στον ηγέτη της, Αϊμάν αλ-Ζαγουαχίρι.

(Πλήρες κείμενο »)

Αμπού Αμπντ αλ-Καρίμ αλ-Μάσρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπού Αμπντ αλ-Καρίμ αλ-Μάσρι είναι βετεράνος μέλος της αλ-Κάιντα (AQ) και ανώτερος ηγέτης της Χουράς αλ-Ντιν (HAD). Το 2018, ο αλ-Μάσρι ήταν μέλος της σούρα του HAD, που αποτελεί το ανώτερο σώμα λήψης αποφάσεων, και υπηρέτησε ως μεσολαβητής μεταξύ του και του Μετώπου αλ-Νούσραχ.

Η Χουράς αλ-Ντιν είναι μια ομάδα που σχετίζεται με την αλ-Κάιντα και η οποία εμφανίστηκε στη Συρία στις αρχές του 2018 αφότου πολλοί τομείς διασπάστηκαν από την Χαϊάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS). Οι ηγέτες του HAD, συμπεριλαμβανομένου και του αλ-Σούρι, παραμένουν πιστοί στην ΑΚ και στον ηγέτη της, Αϊμάν αλ-Ζαγουαχίρι.

(Πλήρες κείμενο »)

Μουτάζ Νουμάν Αμπντ Ναγίφ Νατζμ αλ-Τζαμπούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μουτάζ Νουμάν Αμπντ Ναγίφ Νατζμ αλ-Τζαμπούρι, γνωστός επίσης και ως Χαντζί Ταϊσίρ, είναι ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) και μέλος κληρονομιάς του οργανισμού που προηγήθηκε της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI).

Ο αλ-Τζαμπούρι επιβλέπει τις κατασκευές βομβών για τρομοκρατικές και ανταρτικές δραστηριότητες της ISIS.

(Πλήρες κείμενο »)

Σαμί Τζασίμ Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαμί Τζασίμ Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι, γνωστός επίσης και ως Χαντζί Χαμίντ, είναι ανώτερος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) και μέλος κληρονομιάς του οργανισμού που προηγήθηκε της ISIS, αλ-Κέιντα στο Ιράκ (AQI). Ο Μουχάμαντ αλ-Τζαμπούρι αποτέλεσε συντελεστικό μέλος στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ISIS.

Ενώ υπηρετούσε ως αξιωματικός της ISIS στη Νότια Μοσούλ το 2014, αναφέρεται ότι υπηρέτησε ως ισοδύναμος υπουργού οικονομικών της ISIS, εποπτεύοντας τις επιχειρήσεις εισοδημάτων της ομάδας από παράνομες πωλήσεις πετρελαίου, γκαζιού, αρχαιοτήτων, και ορυκτών.

(Πλήρες κείμενο »)

Τα Δίκτυα Απαγωγών της ISIS

Το πρόγραμμα Αμοιβές για Δικαιοσύνη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, προσφέρει αμοιβή έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με τα δίκτυα απαγωγών της ISIS ή για τα άτομα υπεύθυνα για την απαγωγή των Χριστιανών ιερέων Μάχερ Μαφούζ, Μάικλ Καγιάλ, Γρηγόριος Ιμπραχίμ, Μπόλους Γιαζίγκι, και Πάολο Νταλ’ Όγκλιο. Οι αμοιβές αυτές προσφέρονται σε σημαντική στιγμή του αγώνα μας εναντίον της ISIS. Η απαγωγή θρησκευτικών ηγετών αποδεικνύουν τις αδίστακτες πρακτικές της ISIS και την έγκριση στόχευσης αθώων ατόμων.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2013, ο Έλληνας Ορθόδοξος Ιερέας Μάχερ Μαφούζ και ο Αρμένιος Καθολικός Ιερέας Μάικλ Καγιάλ βρίσκονταν σε δημόσιο λεωφορείο που ταξίδευε σε μοναστήρι στο Καφρούν, στη Συρία. Περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Αλέππο, υποψιαζόμενοι εξτρεμιστές της ISIS σταμάτησαν το όχημα, έλεγξαν τα διαβατήρια των επιβατών και κατέβασαν τους δύο ιερείς από το λεωφορείο. Δεν τους έχει ξαναδεί κανείς από τότε.

(Πλήρες κείμενο »)

Τον Σαλμάν Ραούλ Σαλμάν

Αμοιβή μέχρι 7 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαλμάν Ραούλ Σαλμάν διευθύνει και υποστηρίζει τρομοκρατίες δραστηριότητες Χεζμπόλα στο Δυτικό Ημισφαίριο. Ηγέτης στον Εξωτερικό Οργανισμό Ασφαλείας (ESO) της Χεζμπόλα, ο Σαλμάν έχει επίσης μπλεχτεί και σε παγκόσμιες συνωμοσίες. Το ESO είναι το στοιχείο της Χεζμπόλα που ευθύνεται για τον προγραμματισμό, το συντονισμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός του Λίβανου. Οι επιθέσεις στοχεύουν αρχικά τους Ισραηλίτες και τους Αμερικανούς.

Μεταξύ των συνωμοσιών στις οποίες συμμετείχε ο Σαλμάν ήταν ο βομβαρδισμός του πολιτιστικού κέντρου Αργεντινού Ισραηλιτικού Αμοιβαίου Συλλόγου (ΑΜΙΑ). Στις 18 Ιουλίου 1994, η Χεζμπόλα εκπυρσοκρότησε μια συσκευή έκρηξης από αυτοκίνητο έξω από το πολιτιστικό κέντρο ΑΜΙΑ στο Μπουένος Άιρες, σκοτώνοντας 85 άτομα. Ο Σαλμάν θεωρείται ότι υπηρέτησε ως ο συντονιστής εδάφους για την επίθεση.

(Πλήρες κείμενο »)

Λιβανέζικο Χεζμπολάχ Χρηματοπιστωτικό Δίκτυο

Το πρόγραμμα Αμοιβή για Δικαιοσύνη προσφέρει αμοιβή έως 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διακοπή χρηματοπιστωτικών μηχανισμών του Λιβανέζικου Χεζμπολάχ. Οι τρομοκρατικές ομάδες όπως η Χεζμπολάχ βασίζονται σε δίκτυα χρηματοδότησης και διευκόλυνσης για την υποστήριξη επιχειρήσεων και την έναρξη επιθέσεων παγκοσμίως. Η Χεζμπολάχ κερδίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως μέσω άμεσης οικονομικής υποστήριξης από το Ιράν, διεθνών επιχειρήσεων και επενδύσεων, δικτύων δορητών, διαφθορά, και δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ομάδα χρησιμοποιεί τα κεφάλαια αυτά για να υποστηρίζει τις κακοήθεις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνουν: Παράταξη των μελών πολιτοφυλακής της στη Συρία ως υποστήριξη στη δικτατορία του Ασάντ, υποτιθέμενες επιχειρήσεις για εκτέλεση επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών στην Αμερική, και βελτιωμένες στρατιωτικές ικανότητες στο σημείο όπου η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι κατέχει πυραύλους με ακρίβεια καθοδήγησης. Αυτές οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται μέσω των διεθνών δικτύων οικονομικής υποστήριξης και δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ – οικονομικών παραγόντων και δομή που αποτελούν τη ζωή της Χεζμπολάχ.

(Πλήρες κείμενο »)

Επιθέσεις στην Μουμπάι το 2008

Μουμπάι, Ινδία | 26-29 Νοεμβρίου 2008

Ξεκινώντας στις 26 Νοεμβρίου 2008, και συνεχίζοντας έως τις 29 Νοεμβρίου 2008, δέκα επιτιθέμενοι που εκπαιδεύτηκαν από τον τρομοκρατικό οργανισμό Λασκάρ-ε-Ταγίμπα [Lashkar-e-Tayyiba (LeT)] με βάση το Πακιστάν, εκτέλεσαν μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων εναντίον πολλαπλών στόχων στη Μουμπάι, Ινδία, συμπεριλαμβανομένου και του ξενοδοχείου Τατζ Μαχάλ, του ξενοδοχείου Όμπερον, του Καφενείου Λεοπόλδ, του Σπιτιού Ναριμάν (Σαμπάντ), και του σιδηροδρομικού σταθμού Τσαταραπάτι Σιβατζί, σκοτώνοντας σχεδόν 170 άτομα.

Έξι Αμερικανοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης πολιορκίας: Ο Μπεν Ζιόν Κρόμαν, ο Γαβριήλ Χόλτζμπεργκ, ο Σαντίμπ Τζεσγουάνι, ο Άλαν Σερ, η κόρη του Ναόμι Σερ, και ο Αριέ Λιμπίς Ταϊτελμπάουμ.

(Πλήρες κείμενο »)

Σαλίχ αλ-Αρούρι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Σαλίχ αλ-Αρούρι, ένας από τους ιδρυτές της Ταξιαρχίας Ιζεντίν αλ-Κασάμ, που είναι το στρατιωτικό τμήμα του Χαμάς, εκλέχθηκε αναπληρωτής ηγέτης του Πολιτικού Γραφείου του Χαμάς. Ο Αλ-Αρούρι χρηματοδοτεί και διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Χαμάς στη Δυτική Όχθη και έχει συνδεθεί με πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές. Το 2014, ο αλ-Αρούρι ανακοίνωσε την ευθύνη των Χαμάς για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 12 Ιουνίου 2014 κατά την οποία απήγαγαν και σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς εφήβους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου και του Ναφτάλι Φράενκελ που είχε διπλή υπηκοότητα Αμερικανού και Ισραηλίτη. Δόξασε δημόσια τις δολοφονίες ως «ηρωική επιχείρηση». Το Σεπτέμβριο του 2015, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε τον αλ-Αρούρι Ειδικά Κατονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT), σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224, μια κίνηση που επέβαλλε κυρώσεις στα περιουσιακά του στοιχεία.

(Πλήρες κείμενο »)

Καλίλ Γιουσίφ Χαρμπ

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Καλίλ Γιουσίφ Χαρμπ είναι στενός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασραλάχ, ηγέτη της Λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, και υπηρέτησε ως ανώτατος στρατιωτικός σύνδεσμος της ομάδας με Ιρανικούς και Παλαιστινιακούς τρομοκρατικούς οργανισμούς. Ο Χαρμπ ήταν ηγέτης και επιτήρησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές της Παλαιστίνης και σε διάφορες χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή. Από το 2012, ο Χαρμπ είναι αναμεμιγμένος με τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών στους πολιτικούς συμμάχους της Χεζμπολάχ στην Υεμένη. Τον Αύγουστο του 2013, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε τον Χαρμπ Ειδικά Κατονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT), σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

(Πλήρες κείμενο »)

Χαϊθάμ ‘Αλί Ταμπαταμπά’ι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Χαϊθάμ ‘Αλί Ταμπαταμπά’ι είναι σημαντικός στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ που διοίκησε τις ειδικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ στη Συρία και στην Υεμένη. Οι ενέργειες του Ταμπαταμπά’ι στη Συρία και στην Υεμένη αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας της Χεζμπολάχ για την παροχή εκπαίδευσης, υλικών και προσωπικού στην προσπάθειά τους για την αποσταθεροποίηση τοπικών δραστηριοτήτων. Τον Οκτώβριο του 2016, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατονόμασε τον Ταμπαταμπά’ι Ειδικά Κατονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

(Πλήρες κείμενο »)

Καλίντ Σαέντ αλ-Μπατάρφι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Καλίντ αλ-Μπατάρφι είναι ανώτερο στέλεχος της AQAP στον Κυβερνήτη Χαντραμαούτ της Υεμένης και πρώην μέλος του συμβουλίου σούρα της AQAP. Το 1999, ταξίδεψε στο Αφγανιστάν, όπου εκπαιδεύτηκε στο στρατόπεδο της αλ-Κέιντα αλ-Φαρούκ. Το 2001 πολέμησε στο πλευρό του Ταλιμπάν εναντίον των Αμερικανικών δυνάμεων και της Βόρειας Συμμαχίας. Το 2010, ο αλ-Μπατάρφι έγινε μέλος της AQAP στην Υεμένη, οδήγησε τους μαχητές της AQAP στην κατάληψη της Επαρχίας Αμπιγιάν στην Υεμένη και κατονομάστηκε εμίρης της Αμπαγιάν για την AQAP. Μετά το θάνατο του ηγέτη της AQAP Νασίρ αλ-Γουχαϊσί τον Ιούνιο του 2016 από χτύπημα του Αμερικανικού στρατού, έκανε προειδοποιητική δήλωση ότι η αλ-Κέιντα θα καταστρέψει την Αμερικανική οικονομία και θα επιτεθεί σε άλλα Αμερικανικά συμφέροντα.

(Πλήρες κείμενο »)

Σαΐφ αλ-Αντέλ

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αλ-Αντλ είναι ανώτερος ηγέτης της αλ-Κέιντα και μέλος του συμβουλίου ηγετών της αλ-Κέιντα, το «ματζλίς αλ-σούρα». Ο Αλ-Αντλ είναι επίσης επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της αλ-Κέιντα.

Ο Αλ-Αντλ κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή το Νοέμβριο του 1998 για τον ρόλο του στους βομβαρδισμούς των πρεσβειών των ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου 1998,στο Νταρ ες Σαλαάμ, στην Τανζανία και στο Ναϊρόμπι, Κένυα. Οι επιθέσεις σκότωσαν 224 πολίτες και τραυμάτισαν περισσότερα από άλλα 5.000 άτομα.

Ήταν αντισυνταγματάρχης στις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη το 1987 με χιλιάδες άλλους αντι-κυβερνητικούς μαχητές μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού εσωτερικών της Αιγύπτου.

(Πλήρες κείμενο »)

Αμπντούλ Γουαλί

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Αμπντούλ Γουαλί είναι ο ηγέτης του Τζαμαάτ ουλ-Αράρ (JuA), μιας στρατιωτικής ομάδας που σχετίζεται με το Τερίκ-ε-Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΤΤΡ). Αναφέρεται ότι διεξάγει επιχειρήσεις από τις περιοχές Νανγκαρχάρ και Κουνάρ στο Αφανιστάν.

Υπό την ηγεσία του Γουαλί, το JuA έγινε ένα από τα πιο ενεργά δίκτυα του ΤΤΡ στην περιοχή Πουντσάμπ και ισχυρίστηκε ότι διεξήγε πολλαπλούς βομβαρδισμούς αυτοκτονιών και άλλες επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν.

Τον Μάρτιο του 2016, το JuA διεξήγαγε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα δημόσιο πάρκο στο Λαχόρ του Πακιστάν, και κατά την οποία σκοτώθηκαν 75 άτομα και τραυματίστηκαν 340.

(Πλήρες κείμενο »)

Μανγκάλ Μπα

Αμοιβή μέχρι 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μανγκάλ Μπα είναι ο ηγέτης του Λασκάρ-ε-Ισλάμ, μιας στρατιωτικής ομάδας που σχετίζεται με το Τερίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (ΤΡΡ). Η ομάδα του έχει εισοδήματα από λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές, επιδρομές σε συνοδείες του ΝΑΤΟ, και φόρους από διαμετακόμιση μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Ο Μπα είναι ο ηγέτης του Λασκάρ-ε-Ισλάμ από το 2006 και έχει αλλάξει πολλές φορές συμμαχίες για να προστατεύσει τους παράνομους πόρους εισοδημάτων ενώ ενισχύει μια ακραία έκδοση του Ντεομπάντι Ισλάμ στις περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικού Πακιστάν τις οποίες έχει υπό τον έλεγχό του, και ιδιαίτερα την Περιοχή Νανγκαρχάρ στο Αφγανιστάν.

Γεννήθηκε στην περιοχή Κυμπέρ, στο Πακιστάν και πιστεύεται ότι είναι 40 και κάτι ετών. Ο Μπα είναι μέλος της φυλής Αφρίντι. Σπούδασε σε μαντράσα για αρκετά χρόνια και αργότερα πολέμησε μαζί με στρατιωτικές ομάδες στο Αφγανιστάν.

(Πλήρες κείμενο »)

Αλάμ Αμάντ αλ-Ταμίνι

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ιορδανή πολίτης, Αλάμ Αμάντ αλ-Ταμίνι γνωστός και ως «Καλτί» και «Χαλάτι», είναι καταδικασμένη τρομοκράτης ενεργός της ΧΑΜΑΣ.

Στις 9 Αυγούστου 2001, η αλ-Ταμίνι μετέφερε μια βόμβα και έναν βομβιστή αυτοκτονίας της ΧΑΜΑΣ σε μια πιτσαρία γεμάτη κόσμο στην Ιερουσαλήμ, όπου ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και επτά παιδιών. Σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί πολίτες στην επίθεση – η Τζούντιθ Σοσάνα Γκρίνμπαουμ, μια έγκυος δασκάλα 31 ετών από το Νιού Τζέρσεϋ, και η Μάλκα Τσάνα Ροθ, 15 ετών. Τραυματίστηκαν πάνω από 120 άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων Αμερικανών. Η ΧΑΜΑΣ ανέλαβε την ευθύνη για το βομβαρδισμό.

(Πλήρες κείμενο »)

τον Ταλάλ Χαμίγια (Talal Hamiyah)

Αμοιβή μέχρι 7 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ταλάλ Χαμίγια είναι ο επικεφαλής του Οργανισμού Εξωτερικής Ασφαλείας Χεζμπολάχ (ESO), που διατηρεί οργανωμένα κύτταρα παγκοσμίως. Ο ESO είναι το στοιχείο του Χεζμπολάχ που είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, το συντονισμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός του Λιβάνου. Οι επιθέσεις έχουν στοχεύσει κυρίως Ισραηλινούς και Αμερικανούς.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών κατονόμασε τον Ταλάλ Χαμίγια, στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ως Ειδικά Ονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη (SDGT), σύμφωνα με την Εκτελεστική Εντολή 13224 για την παροχή υποστήριξης στις τρομοκρατικές δραστηριότητες του Χεζμπολάχ στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

(Πλήρες κείμενο »)

Τον Φουάντ Σουκρ (Fuad Shukr)

Αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια

Ο Φουάντ Σουκρ είναι επί χρόνια ο ανώτερος σύμβουλος στρατιωτικών υποθέσεων του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασράλα στη Χεζμπολάχ. Ο Σουκρ είναι ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ και ο στρατιωτικός ηγέτης των δυνάμεων Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Υπηρετεί στο ανώτατο στρατιωτικό σώμα της Χεζμπολάχ, το Συμβούλιο Τζιχάντ.

Οι δραστηριότητες του Σουκρ για και εκ μέρους της Χεζμπολάχ εκτελούνται εδώ και 30 χρόνια. Ήταν στενός συνεργάτης του αποθανόντος ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνιγιά. Ο Σουκρ έπαιξε κύριο ρόλο στο σχεδιασμό και στην εκτέλεση βομβαρδισμού στις 23 Οκτωβρίου 1983, στο Στρατόπεδο Αμερικανών Πεζοναυτών στη Βηρυτό, στο Λίβανο, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 241 Αμερικανοί στρατιώτες.

(Πλήρες κείμενο »)

Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι (Muhammad al-Jawlani)

Αμοιβή μέχρι 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μοχάμεντ αλ-Τζαουλάνι, γνωστός επίσης και ως Αμπού Μοχάμεντ αλ-Γκολάνι, γνωστός επίσης και ως Μοχάμεντ αλ-Τζουλάνι, είναι ο ανώτερος ηγέτης του τρομοκρατικού οργανισμού, αλ-Νουσρά Φροντ (ANF), ο Συριακός κλάδος της αλ-Κέιντα. Τον Απρίλιο του 2013, ο αλ-Τζαουλάνι υποσχέθηκε πίστη στην αλ-Κέιντα και στον ηγέτη της Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι. Τον Ιούλιο του 2016, ο αλ-Τζαουλάνι εξύμνησε την αλ-Κέιντα και τον αλ-Ζαουαχίρι σε ένα βίντεο ονλάιν και δήλωσε ότι η ANF άλλαξε το όνομά της σε Τζαμπάτ Φαθ Αλ Σαμ («Κατάκτηση του Μετώπου Εγγύς Ανατολής»). Υπό την ηγεσία του αλ-Τζαουλάνι, η ANF διέπραξε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη τη Συρία, που συχνά είχαν στόχο τους άμαχους. Τον Απρίλιο του 2015, η ANF απήγαγε, σύμφωνα με αναφορές, και αργότερα άφησε, περίπου 300 άμαχους Κούρδους από ένα σημείο ελέγχου στη Συρία. Τον Ιούνιο του 2015, η ANF ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή 20 πολιτών στο χωριό Ντρουζ Καλμπ Λαουζέ στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. (Πλήρες κείμενο »)

Το φόνο του Joel Wesley Shrum

Ταίζ, Υεμένη | 18 Μαρτίου 2012

Στις 18 Μαρτίου 2012, ο Shrum, 29 ετών, σκοτώθηκε ενώ πήγαινε στη δουλειά, στο Ταίζ, Υεμένη, από έναν οπλοφόρο που βρισκόταν επάνω στο πίσω μέρος μιας μοτοσυκλέτας που είχε σταματήσει δίπλα από το αυτοκίνητό του. Την εποχή που πέθανε, ο Shrum εργαζόταν στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ως διαχειριστής και καθηγητής Αγγλικών. Ζούσε στην Υεμένη με τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά. Λίγες μέρες πριν από την επίθεση, πήρε την ευθύνη για το φόνο ο τρομοκρατικός οργανισμός αλ-Κέιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP). Το Πρόγραμμα του Τμήματος Αμοιβών για Δικαιοσύνη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή στην καταδίκη των ατόμων που διέπραξαν, σχεδίασαν, ή βοήθησαν στη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη Shrum. (Πλήρες κείμενο »)